Latest Tweets

About Me

Το σύμπαν, μέσα από τον φακό του WISE

H NASA δημοσίευσε στο επίσημο site της εκπληκτικές φωτογραφίες, οι οποίες μεταξύ άλλων απεικονίζουν γαλαξίες που έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν δημοσιευθεί οι φωτογραφίες τους.
Η κολοσσιαία –όπως την αποκαλούν οι υπεύθυνοι- γκάλερι, είναι διαθέσιμη προς όλους τους χρήστες του ίντερνετ, ενώ οι λήψεις των φωτογραφιών έχουν πραγματοποιηθεί από πιο εξελιγμένο αστεροσκόπιο της NASA.

Δυόμιση εκατομμύρια φωτογραφίες του σύμπαντος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 33.000 νέοι αστεροειδείς που βρέθηκαν ανάμεσα στον Άρη και το Δία, έχουν την ευκαιρία να «χαζάψουν» όσοι επισκέπτονται το site της NASA.
Από το 2009, το τηλεσκόπιο WISE, «σαρώνει» το σύμπαν με τις πιο εξελιγμένες μηχανές που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Οι φακοί τους μπορούν να τραβήξουν με λάμψη θερμότητας, προκειμένου να μεταφέρουν καθαρά εικόνες οι οποίες σε φυσιολογικά τηλεσκόπια δεν είναι εμφανείς.
Μεταξύ των εικόνων που δίνει στη δημοσιότητα η NASA, βρίσκεται και μια του κομήτη Siding Spring, ο οποίος κατά την κίνησή του αφήνει μια ουρά φαντασμαγορική… Ακόμα απεικονίζεται ο γιγαντιαίος γαλαξίας της Ανδρομέδας, ο οποίος απέχει 2,5 εκατ. Έτη από τη Γη.

«Οι θεαματικές αυτές νέες φωτογραφίες, μας θυμίζουν πως έχουμε πολλούς νέους «γείτονες»», τόνισε ο Pete Schultz, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Brawn.

Η WISE τους επόμενους 4 μήνες δεν θα τραβάει φωτογραφίες, ωστόσο θα παραμείνει στη θέση της, προκειμένου να μας ειδοποιεί για τυχόν ανεπιθύμητες …επισκέψεις από αστεροειδείς ή και κομήτες.

Για περισσότερες φωτογραφίες, επισκεφτείτε το www.nasa.gov/wise













newsbomb.gr
Το σύμπαν, μέσα από τον φακό του WISE Το σύμπαν, μέσα από τον φακό του WISE Reviewed by stoklari on 18.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.