Latest Tweets

About Me

Το πρώτο αγρογλυφικό του 2011

Η σοδειά θα πάει …καλά στη Βρετανία, καθώς εντοπίστηκε η πρώτη αγρογλυφική παράσταση της σεζόν.
Μέσα σε μια νύχτα, ένα κυκλικό σχέδιο διαμέτρου περίπου τριακοσίων μέτρων εμφανίστηκε σε ένα χωράφι στο Σίλμπερι Χιλ της βρετανικής υπαίθρου.
Η περίτεχνη παράσταση αποτελείται από έξι κύκλους, οι οποίοι τέμνονται σε ένα κοινό σημείο και επικαλύπτονται. Έτσι δημιουργούν την
εντύπωση ενός λουλουδιού, ενώ στα δύο από τα έξι πέταλά του τα φυτά έχουν κοπεί τελείως, δημιουργώντας ενός είδους «σκίαση». Σε άλλα δύο πέταλα υπάρχουν δύο μικρά κυκλάκια, σαν στίγματα.
Η εμφάνιση του αγρογλυφικού προκάλεσε αναταραχή στους κατοίκους του Σίλμπερι Χιλ, παρόλο που η περιοχή θεωρείται ‘hot spot’ περίεργων φαινομένων. Μάλιστα, εκεί έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο τεχνητό φράγμα στην Ευρώπη, έργο του προϊστορικού ανθρώπου.
Η ειδικός επί των αγρογλυφικών, Λούσι Πρινγκλ, πιστεύει ότι το σχέδιο ήταν το πρώτο «αξιόλογο» του έτους.
«Το πρόσφατο αγρογλυφικό έχει σχέδιο λουλουδιού. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχει υπάρξει καν κάτι παρόμοιο», υποστηρίζει ενθουσιασμένη.
Η κ. Πρινγκλ μελετά επί χρόνια τα περίεργα αυτά φαινόμενα. Ισχυρίζεται ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κοντά στα σχέδια, παρατηρούνται μεταβολές στις ορμόνες τους και την εγκεφαλική δραστηριότητα.
Η εμφάνιση αγρογλυφικών στη Βρετανία είναι σχετικά συχνή. Στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί σχηματισμοί αστεριών, τριγώνων και πουλιών, ακόμα και τρισδιάστατες γεωμετρικές παραστάσεις με κρυμμένες μαθηματικές σχέσεις.
Εντυπωσιακό ήταν το 2008 το αγρογλυφικό, στην ίδια περίπου περιοχή, για το οποίο πίστευεται ότι συμβόλιζε τα πρώτα δέκα δεκαδικά ψηφία του π.

http://stoklari.blogspot.com/2011/05/2011.html
ΠΑΡΑΞΕΝΑ







newsbomb.gr

Το πρώτο αγρογλυφικό του 2011 Το πρώτο αγρογλυφικό του 2011 Reviewed by stoklari on 4.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.