Latest Tweets

About Me

Financial Times: "Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας"


Financial Times: "Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας"



Μαύρα μαντάτα για την Ελλάδα προβλέπουν σε άρθρο τους οι «Financial Times». Με τίτλο «Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας», υποστηρίζουν ότι όχι μόνο δεν θα πετύχει το πρόγραμμα
στήριξης για την Ελλάδα, αλλά και ότι η κρατική χρεωκοπία είναι θέμα χρόνου!

«Τι θα γίνει όταν το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δεν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα;» αναρωτιούνται σε σχετικό τους άρθρο, ζητώντας από την Αθήνα και την ευρωζώνη να δείξουν ότι έχουν τις σωστές απαντήσεις.

Για τους «Financial Times», η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας καθώς οι αγορές βρίσκονται σε δυσλειτουργία. «Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει ποιος δρόμος είναι πιο δαπανηρός: το χάος που θα προκληθεί από την αναδιάρθρωση κρατικού χρέους και το επακόλουθο κύμα τραπεζικών καταρρεύσεων ή η διαρκώς αυξανόμενη διακράτηση ελληνικού χρέους».

Μάλιστα θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα για να σώσει την οικονομία της, χαρακτηρίζοντας τις έως τώρα κινήσεις «ανεπαρκείς».

«Οι νόμοι μπορεί να ψηφίζονται, αλλά η εφαρμογή τους μπλοκάρεται. Οι προσπάθειες για ενίσχυση των εσόδων από τη φορολογία και για πάταξη της φοροδιαφυγής είναι απογοητευτικές. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για μερικές ιδιωτικοποιήσεις και για πώληση δημόσιας γης παραμένουν υποσχέσεις», αναφέρει το εν λόγω άρθρο για να καταλήξει ότι:

«Με τη θέληση της Ευρώπης η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να αποφευχθεί. Τα χρονικά περιθώρια, όμως, είναι πλέον ελάχιστα. Η Αθήνα έχει σπαταλήσει χρόνο, ενώ οι επίσημοι δανειστές της είναι απολυταρχικοί. Οι υπεκφυγές μπορεί να έπιασαν στην Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά δεν θα πιάσουν αυτήν τη φορά. Η Ευρώπη θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να πράξει όσα οφείλει».



 πηγη: madata.gr
Financial Times: "Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας" Financial Times: "Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας" Reviewed by stoklari on 13.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.