Latest Tweets

About Me

Η λίστα με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενος στον κόσμο (Pics)



Η λίστα των επικίνδυνων

Είχαν εξουσία, βαρύνονται με σοβαρά εγκλήματα και έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Με αφορμή τη σύλληψη Μλάντιτς σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενος στον κόσμο (Pics)
Μετά την δολοφονία του Μπιν Λάντεν ο κατάλογος με τους πιο επικίνδυνους
καταζητούμενους στον κόσμο έχει αρχίσει να μειώνεται αφού ακολούθησε η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος διέφευγε για πάνω από 15 χρόνια.
Ας δούμε ποιοι έχουν ανέβει "επίπεδο" στη καυτή λίστα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με την Huffington Post..

Ομάρ αλ Μπεσίρ
Ο Ομάρ Χασάν Αχμάντ ελ-Μπεσίρ είναι στρατιωτικός, πρωθυπουργός του Σουδάν από το 1989 ως το 1993 και στη συνέχεια Πρόεδρος από το 1993 ως σήμερα. Κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στο Νταρφούρ.
Στις 16 Οκτωβρίου του 1993 διορίστηκε Πρόεδρος της χώρας και «εξελέγη» το 1996. Το 1998 έθεσε σε ισχύ ένα νέο Σύνταγμα. Το 1999 απέλυσε τον Πρόεδρο της Βουλής Χασάν αλ-Τουράμπι, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε σε περιορισμό το 2001. Το 2000 επανεξελέγη Πρόεδρος με εντυπωσιακή πλειοψηφία, καθώς οι περισσότεροι δεν έλαβαν μέρος στις εκλογές, επικαλούμενοι νοθεία. Ο Μπασίρ κατηγορείται διεθνώς, από χώρες όπως οι ΗΠΑ,ότι υποθάλπτει την τρομοκρατία.
Στις 14 Ιουλίου του 2008 ο ανώτατος εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), Λουίς Μορένο-Οκάμπο, ισχυρίστηκε ότι ο Μπεσίρ έφερε ατομικά την ευθύνη για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, που διεπράχθησαν από το 2003 στο Νταρφούρ. Το Σουδάν δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.  Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας κατηγόρησε το Σουδανό ηγέτη ότι είχε την πρόθεση να αφανίσει τις εθνοτικές ομάδες φουρ, ζαγάουα και μασαλίτ.
Το ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο εκδόθηκε στις 4 Μαρτίου του 2009 για εγκλήματα πολέμου και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ωστόσο δε συμπεριλήφθηκε η κατηγορία για γενοκτονία, λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο αλ-Μπεσίρ έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για ψέματα.
Τον Ιούλιο του 2009, η Αφρικανική Ένωση αρνήθηκε να συνεργαστεί με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να παραδώσει τον Μπασίρ. Αυτό αποφασίστηκε σε ψήφισμα από τους ηγέτες της Αφρικανικής Ένωσης, στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού που ολοκληρώθηκε στη Σύρτη της Λιβύης στις 3 Ιουλίου του 2009. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποφάσισε στις 3 Φεβρουαρίου 2010 να εξετάσει το ενδεχόμενο απαγγελίας πρόσθετων κατηγοριών για γενοκτονία στο Νταρφούρ, εναντίον του Μπεσίρ.

Μπόσκο Νταγκάντα
Είναι στρατιωτικός ηγέτης της πολιτοφυλακής CNDP (Κονγκό). Έχει το προσωνύμιο Εξολοθρευτής και από τον Μάιο το 2008 καταζητείται για εγκλήματα πολέμου καθώς στρατολογούσε παιδιά κάτω των 15 ετών από το 2002 έως το 2003.
Έπειτα το 2006 έγινε στρατιωτικός διοικητής του CNDP που θεωρείται υπεύθυνο για δεκάδες βαρβαρότητες.
Με την πρόσφατη εκεχειρία οι ηγέτες του CNDP αρνούνται να τον παραδώσουν θεωρώντας ότι οι αρχές του Κονγκό πρέπει να αναζητήσουν τους επικεφαλής αυτών των πράξεων.
Ο Νταγκάντα πολέμησε δίπλα στους υποστηριζόμενους από την Ρουάντα αντάρτες όπου ενεπλάκησαν 8 χώρες.
Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) αρνήθηκε να συλλάβει τον πρώην διοικητή των ανταρτών Μπόσκο Νταγκάντα και να τον παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, παρόλο που η κυβέρνηση έχει νομική υποχρέωση να το πράξει, αφού έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τζόζεφ Κόνι
Ηγέτης της αντάρτικης οργάνωσης LRA (Ουγκάντα), κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Κόνι ηγήθηκε του LRA κατά της κυβέρνησης τη Ουγκάντας  στρατολογώντας και αυτός παιδιά.
Η οργάνωση LRA δρα ανεξέλεγκτα σε Ουγκάντα, ΛΔ Κονγκό και νότιο Σουδάν, εξαπολύοντας ειδεχθείς επιθέσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού. Ο Κόνι θεωρείται υπεύθυνος για την σφαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
Το 2006 η νόμιμη κυβέρνηση της Ουγκάντα προσέφερε γενική αμνηστία στον Κόνι προκειμένου να λήξουν οι σφαγές και τα δύο μέρη σύναψαν εκεχειρία. Παρόλα αυτά καταζητείται με ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και αρνείται τη διάλυση του στρατού του μέχρι να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

Αλί Κουσαΐμπ
Ηγέτης της της πολιτοφυλακής Τζαντζαγουίντ, ύποπτος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Η σουδανική κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να τον συλλάβει και να τον παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αν και τον Απρίλιο του 2007, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης εναντίον του.

Αλ Ζαουάχρι
Υπαρχηγός της αλ Κάιντα, Αιγύπτιος γιατρός, μέχρι πρότινος το Νο 2 της τρομοκρατικής οργάνωσης ο οποίος λέγεται πως θα πάρει τη θέση του Λάντεν. Οι αμερικανικές αρχές έφτασαν πολύ κοντά στη σύλληψή του αρκετές φορές αλλά κατάφερνε πάντα να ξεφύγει. Το 2003 κατάφερε να ξεφύγει και πάλι κατά τη διάρκεια συνάντησής του με άλλο υψηλόβαθμο μέλος της οργάνωσης κοντά στην πόλη Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ενώ είναι εφτάψυχος αφού κατάφερε να βγει αλώβητος από βομβαρδισμό και από επίθεση των Αμερικανών με πύραυλο του 2006.
Μάλιστα το 1981 ο Ζαουάχρι ήταν ανάμεσα στα 301 άτομα που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του προέδρου Ανουάρ Σαντάτ αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Ανουάρ αλ Αουλάκι
Εξτρεμιστής ηγέτης, μεγαλοστέλεχος της Αλ Κάιντα, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ. Μάλιστα δικαστήριο της Υεμένης τον έχει καταδικάσει ερήμην σε κάθειρξη δέκα χρόνων.
Ο αλ Αουλάκι καταδικάστηκε για "συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση" και ότι "υποκινούσε σε δολοφονίες ξένων". Λέγεται ότι Ο  έχει βρει καταφύγιο σε ζώνη των φυλών της Υεμένης.

Άνταμ Γκαντάν
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για πολλά από τα ηχητικά μηνύματα του Μπιν Λάντεν.

Fahd Mohammed Ahmed al-Quso
Καταζητείται από το FBI για δολοφονίες και συνωμοσίες με σκοπό τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτικών. Ευθύνεται για τον θάνατο δεκαεπτά στρατιωτών του ναυτικού των ΗΠΑ όταν επιτέθηκε στο USS Cole, καθώς ανεφοδιαζόταν στο λιμάνι του Άντεν της Υεμένης τον Οκτώβριο του 2000. Είχε συλληφθεί από τις αρχές της Υεμένης αλλά το 2003 κατάφερε να αποδράσει.

Jamel Ahmed Mohammed Ali-Badawi
Και αυτός καταζητείται καθώς εμπλέκεται στην επίθεση του USS Cole ενώ και αυτός απέδρασε το 2006.

Αλόις Μπρούνερ
Γερμανός ναζί εγκληματίας πολέμου, δεξί χέρι του Άντολφ Άιχμαν, διοικητής στρατοπέδων συγκέντρωσης και βασικός υπεύθυνος για τις μεταγωγές περίπου 140.000 Εβραίων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σλοβακία και την Αυστρία.
Το 1987 η Ιντερπόλ εκδίδει διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ το 1995 ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Γερμανίας προσφέρει αμοιβή 330.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του. Οι αιτήσεις για σύλληψη ή έκδοση τελικά λαμβάνουν, το 1999, την απάντηση του τότε Σύρου προέδρου Χαφέζ αλ Άσσαντ ότι δε διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με το αν ο Μπρούνερ είναι ζωντανός ή πού ακριβώς βρίσκεται. Για τη Γαλλία η υπόθεση περνά στο Γαλλικό Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο στις 2 Μαϊου 2001 καταδικάζει το Μπρούνερ ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Σήμερα πιστεύεται ότι ο Μπρούνερ (ηλικίας 88 ετών) δεν έχει αποβιώσει και θεωρείται ο Νο 1 καταζητούμενος Ναζί.






http://santosight.blogspot.com/2011/05/pics.html
Η λίστα με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενος στον κόσμο (Pics) Η λίστα με τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενος στον κόσμο (Pics) Reviewed by stoklari on 28.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.