Latest Tweets

About Me

ΑΠΘ | Φοιτητές έκραξαν τον Ψωμιάδη!



Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγινε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τις πρυτανικές αρχές με θέμα συζήτησης το πρόβλημα υποχρηματοδότησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης συμμετείχαν στην ίδια εκδήλωση.

Ένα παρατεταμένο «ου» την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο περιφερειάρχης αποτέλεσε την αρχή της οργισμένης αντίδρασης των φοιτητών, ενώ στη συνέχεια αρκετοί τον αποκάλεσαν «έκπτωτο», αναφερόμενοι στην τελεσίδικη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος και στην επικείμενη έκπτωση από το αξίωμά του. «Προτιμώ να σωθεί το πανεπιστήμιο και ας γίνω έκπτωτος», απάντησε στους φοιτητές, συμπληρώνοντας ότι οφείλει μία συγγνώμη προς τη νεολαία για τις ενέργειες που δεν έγιναν από την πολιτική σκηνή της χώρας. Ωστόσο, οι τόνοι δεν έπεσαν. Η ένταση συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειάρχη, ο οποίος διακοπτόταν συνεχώς από συνθήματα και αποδοκιμασίες. Παράλληλα, χαρακτηρίστηκε «αλήτης» από μία ομάδα φοιτητών. Το εχθρικό κλίμα συνεχίστηκε εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ενώ ο μητροπολίτης συνάντησε μικρότερες αντιδράσεις.
Στην εκδήλωση, με τίτλο «Το πανεπιστήμιο εν κινδύνω», ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραματικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησης, που, όπως υπογράμμισε, αγγίζουν το 50%.




neolaia.gr

ΑΠΘ | Φοιτητές έκραξαν τον Ψωμιάδη! ΑΠΘ | Φοιτητές έκραξαν τον Ψωμιάδη! Reviewed by stoklari on 1.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.