Latest Tweets

About Me

Όγδοη ημέρα αγανάκτησης στο Σύνταγμα



Για όγδοη συνεχή ημέρα συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι», εκφράζοντας την οργή τους στην κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο. Χιλιάδες πολίτες καταφθάνουν στο Σύνταγμα αυτή την ώρα, οργανώνοντας ακόμη μία ειρηνική αλλά ταυτόχρονα και πολύ δυναμική κινητοποίηση. 

Από τις 6 το απόγευμα η πλατεία Συντάγματος γέμισε φωνές, κατσαρόλες, γιουχαρίσματα και... κορναρίσματα καθώς μαζί με τους χιλιάδες
"Αγανακτισμένους" πολίτες, συγκεντρώθηκαν και "Αγανακτισμένοι" μοτοσικλετιστές.
Περισσότεροι από 300 μοτοσικλετιστές, πραγματοποίησαν πορεία που ξεκίνησε από το Λυκαβηττό και στη συνέχεια έκαναν τον γύρο της πλατείας Συντάγματος και στάθηκαν μπροστά από τη Βουλή. Κρατώντας σημαίες και μαρσάροντας της μηχανές τους, ένωσαν τις "κόρνες" τους με τις φωνές των υπολοίπων "Αγανακτισμένων" ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα μέτρα λιτότητας.
"Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε", δηλώνουν και σήμερα οι συγκεντρωμένοι ενώ οι ειρηνικές συζητήσεις και οι συνελεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Περίπου 30.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν χθες στο Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των πολιτικών και του Μνημονίου, ενώ γύρω από το συντριβάνι της πλατείας πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία φορά η λαϊκή συνέλευση.
Το παρών στη χθεσινή συγκέντρωση έδωσε και ο Μίκης Θεοδωράκης, που νωρίτερα είχε βρεθεί σε διαφορετική συγκέντρωση ενάντια στο Μνημόνιο, που οργανώθηκε μπροστά από τα Προπύλαια.
Αγανακτισμένοι και στη Θεσσαλονίκη
Περίπου 600 άνθρωποι βρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα έξω από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απευθύνεται μέσω του Διαδικτύου. Μέχρι τις 9 μμμ, όμως, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει φτάνοντας και τα 3.000 άτομα.
Νωρίτερα ομάδα χορού χόρεψε αργεντίνικο ταγκό, σε μια κίνηση που ήθελε να πει: "εμείς θα δίνουμε πια τον ρυθμό και όχι αυτοί".
Φυγάδευσαν τους βουλευτές
Μέσα στη Βουλή εγκλωβίστηκαν χθες βουλευτές και υπουργοί, καθώς πλήθος κόσμου κατάφερε να περάσει απαρατήρητο από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκε έξω από την είσοδο του κοινοβουλίου, στο φυλάκιο της Β. Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να καταφέρουν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές. Ορισμένοι έφυγαν μέσα από τον Εθνικό Κήπο, υπό αυστηρή αστυνομική προστασία, ενώ όσοι επέλεξαν την είσοδο συνάντηση τις οργισμένες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.




enet.gr
Όγδοη ημέρα αγανάκτησης στο Σύνταγμα Όγδοη ημέρα αγανάκτησης στο Σύνταγμα Reviewed by stoklari on 1.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.