Latest Tweets

About Me

Le Monde: Οι Έλληνες πέφτουν στην κατάθλιψη μέρα με τη μέρα



«Ενώ όλη η Ευρώπη βασανίζεται με την ιδέα να πρέπει να δώσει κι άλλα λεφτά για να σώσει την Αθήνα, οι κάποτε ανέμελοι Έλληνες πέφτουν ολοένα στην κατάθλιψη μέρα με τη μέρα. Οι ψυχίατροι λένε ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει αύξηση στα περιστατικά κατάθλιψης σε ποσοστό 25 με 30%», αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
Αναλυτικά η «Le Monde» αναφέρει:

«Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν ήπια ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος, κρίσης πανικού και κατάθλιψη έχουν αυξηθεί» λέει ο Δημήτρης Πλουμίδης, επικεφαλής ενός κέντρου ψυχικής υγείας στην Αθήνα. «Το Σεπτέμβριο του 2010 τα ραντεβού είχαν αναμονή δύο εβδομάδες, τώρα είναι δυόμισυ μήνες.»
Πριν την κρίση η Ελλάδα ήταν τελευταία στη λίστα με το ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη με 2.8 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους. Μάλλον αυτό αλλάζει. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μέσα στο 2009 το ποσοστό αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με το 2007 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέχρι το 2010.
Οι περιοχές που υποφέρουν περισσότερο είναι η Αθήνα και η Κρήτη, όπου αρκετοί επιχειρηματίες αυτοκτόνησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων. «Η επιθυμία αυτοκτονίας έχει πάντα περισσότερες από μία αφετηρίες, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι που ήταν συνηθισμένοι σε οικονομική άνεση» λέει ο Άρης Βογιατζής, ένας ψυχίατρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Κλίμακα».
tsantiri.gr
Le Monde: Οι Έλληνες πέφτουν στην κατάθλιψη μέρα με τη μέρα Le Monde: Οι Έλληνες πέφτουν στην κατάθλιψη μέρα με τη μέρα Reviewed by stoklari on 27.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.