Latest Tweets

About Me

Επικίνδυνοι για την όραση οι έγχρωμοι φακοί επαφής;


Επικίνδυνοι για την όραση οι έγχρωμοι φακοί επαφής;

Επικίνδυνοι για την όραση μπορεί να αποδειχθούν οι έγχρωμοι φακοί επαφής. Πολλοί νομίζουν ότι εφόσον τους αγοράζουν για καθαρά αισθητικούς λόγους δεν χρειάζονται συνταγή γιατρού, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν την όρασή τους,
καθώς η ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν στα μάτια δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε τύφλωση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πουλούν παράνομα «διακοσμητικούς» φακούς επαφής σε μικρά καταστήματα ή υπαίθριες αγορές. Εκείνοι που τους προτιμούν συνήθως είναι οι έφηβοι. Αν και η προσπάθεια για αλλιώτικο βλέμμα σημειώνεται από άτομα διάφορων ηλικιών, οι νεαροί αγοράζουν συχνότερα τους εν λόγω φακούς επαφής υπακούοντας στις νέες τάσεις της μόδας.

Πολλοί μανιακοί θαυμαστές ταινιών με βρικόλακες, για παράδειγμα, αγοράζουν φακούς σε χρυσό, κίτρινο ή γκρι χρώμα για να μοιάζουν στους αγαπημένους τους ήρωες.

Το θέμα είναι όμως, όπως αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες, ότι η χρήση έγχρωμων φακών χωρίς τη συμβουλή ειδικού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον κερατοειδή ή αλλεργίες που με τη σειρά τους θα φέρουν πόνο ή και σοβαρές επιπλοκές στην όραση.

Υπάρχουν άτομα που έχουν χάσει την όρασή τους εξαιτίας ακατάλληλων φακών ή έχουν υποστεί βλεφαρόπτωση.

Γι’ αυτό λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη απ’ όποιον τους χρησιμοποιεί ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα αξεσουάρ, αλλά για κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει έπειτα από συνεννόηση με τον οφθαλμίατρό του.
Δείτε επίσης:

Espressonews.gr
Επικίνδυνοι για την όραση οι έγχρωμοι φακοί επαφής; Επικίνδυνοι για την όραση οι έγχρωμοι φακοί επαφής; Reviewed by stoklari on 18.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.