Latest Tweets

About Me

Η Apple έχει σοβαρό πρόβλημα, το iOS καταρρέει


Η Apple έχει σοβαρό πρόβλημα, το iOS καταρρέει

Η Apple ετοιμάζεται για το WWDC στις 6 – 10 Ιουνίου 2011 και επικεντρώνεται στο μέλλον του iOS γιατί ξέρει ότι το λειτουργικό καταρρέει. Μπορεί το iPhone και το iPad να πουλάνε τρελά, η Apple όμως έχει πιαστεί θύμα της επιτυχίας και το iOS ακόμα και στην έκδοση 4.3.1 δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες για τις οποίες σχεδιάστηκε. Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το λειτουργικό και να ωριμάσει γρήγορα. Ο Steve Jobs
στην παρουσίαση του πρώτου iPhone το 2007 είχε δηλώσει ότι η Apple βρίσκεται 5 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, ο χρόνος όμως τελειώνει γρήγορα και ο ανταγωνισμός σε επίπεδο λειτουργικού έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει την Apple.
Η βασική αλλαγή που πρέπει να κάνει η Apple είναι το σύστημα push notifications που χρησιμοποιεί. Αν και φαινομενικά απλό το πρόβλημα είναι σύνθετο γιατί το iOS θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ό,τι αφορά το UI από την μέση και κάτω της οθόνης του iPhone και του iPad. Σήμερα τα push notifications εμφανίζονται με την μορφή bubble message και προσφέρουν δύο άθλιες επιλογές. Ο χρήστης πρέπει να σταματήσει ό,τι κάνει για να αλληλεπιδράσει με το push notification ή να το αγνοήσει και να καταβάλει επιπλέον κόπο για να το βρει στην συνέχεια.
Μέχρι σήμερα οι εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν οι πολλοί και οι εφαρμογές που εξαρτώνται από push notifications δεν ήταν πολλές. Το Mail, το Twitter και το Facebook φια να πιάσουμε τα βασικά του υποτιθέμενου μέσου χρήστη. Τί γίνεται όμως όταν στο παιχνίδι μπουν και οι εφαρμογές που κάνουν το iPhone τόσο δημοφιλές αλλά ταυτόχρονα καταστρέφουν την εμπειρία του χρήστη με το iOS και άρα το κινητό;
Με ελάχιστη χρήση του WhatApp, του Viber, του Facebook Places, του Deluga και άλλων παρόμοιων social apps, η οθόνη του iPhone απλά γεμίζει με push notification bubbles. Δεκάδες από αυτά αν έχουν εμφανιστεί 2 αναπάντητες στο Viber, ένα σχόλιο στο Facebook κλπ. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο μετά το ξεκλείδωμα της οθόνης ο χρήστης να πρέπει να πατάει Ignore για αρκετά δευτερόλεπτα.
Το iOS καταρρέει από το βάρος της επιτυχίας. Όλοι γράφουν εφαρμογές για το iPhone και το iPad και όλοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον περιορισμένο χώρο του push notification bubble στο κέντρο της οθόνης. Η Apple βρίσκεται στο δίλημμα να αλλάξει τον τρόπο που εμφανίζει το λειτουργικό τα push notifications ή να αγνοήσει τους developers και του αγανακτισμένους χρήστες. Είναι προφανές τι πρόκειται να κάνει.
Η αλλαγή στο UI του iOS είναι πιθανό ότι θα φέρει τα push notifications στο κάτω μέρος της οθόνης, εκεί που οι περισσότεροι χρήστες τα προτιμούν και εκεί που το webOS εδώ και χρόνια έχει και όλοι το λατρεύουν. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ακριβώς αυτή την συμπεριφορά σχετικά με τον τρόπο και το μέρος που οι χρήστες θέλουν να αλληλεπιδρούν με τα notifications και για αυτό ακόμα και οι σύγχρονοι browsers έχουν αλλάξει την συμπεριφορά.
Χαμηλά στο μέρος που λογικά θα έπρεπε να είναι τα push notifications βρίσκεται το σημείο διαχείρισης του iOS multitasking. Η Apple θα πρέπει είτε να αλλάξει πλήρως το UI ή να ενσωματώσει με κάποιο τρόπο στο υπάρχων UI κάποιο ενδεικτικό για τα εν αναμονή push notifications και actions που περιμένουν τον χρήστη. Είναι ζωτικής σημασίας η αλλαγή, τόσο σημαντική που αν οι φήμες επαληθευθούν η Apple στο WWDC 2011 δεν θα ασχοληθεί παρά μόνο με το μέλλον του iOS και του Mac OS X αφήνοντας στην άκρη την ανακοίνωση του νέου iPhone 5, που αν όντως έχει μεγαλύτερη οθόνη μπορεί να λύσει το πρόβλημα ευκολότερα.

pestaola.gr
Η Apple έχει σοβαρό πρόβλημα, το iOS καταρρέει Η Apple έχει σοβαρό πρόβλημα, το iOS καταρρέει Reviewed by stoklari on 30.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.