Latest Tweets

About Me

Μαύρη Θάλασσα: Αντιμέτωπη με την οικολογική καταστροφή


Για επερχόμενη οικολογική καταστροφή στη Μαύρη Θάλασσα προειδοποιούν τις παράκτιες χώρες τα μέλη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και απηύθυναν έκκληση για γενική κινητοποίηση.
«Η Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται σήμερα κοντά στην οικολογική καταστροφή εξαιτίας της υπερεκμετάλλευσης των πόρων της
, του ευτροφισμού και της ρίψης τοξικών αποβλήτων», προειδοποιούν οι συντάκτες έκθεσης που παρουσιάσθηκε στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία συνέρχεται στο Στρασβούργο.
Κάθε χρόνο 280 τόνοι καδμίου, 60 τόνοι υδραργύρου, 4.500 τόνοι μόλυβδου, 6.000 τόνοι ψευδαργύρου, 1.000 τόνοι χρωμίου και 50.000 τόνοι υδρογονανθράκων πέφτουν στη Μαύρη Θάλασσα από τον Δούναβη. Μέσω των άλλων ποταμών που εκβάλλουν στη Μαύρη Θάλασσα (Δνείπερος, Δνείστερος, Ντον, Κουμπάν, Γιουζνί, Μπελάια) μεταφέρονται χιλιάδες τόνοι καδμίου, χαλκού, μόλυβδου, ψευδαργύρου, νιτρικών και φωσφόρου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει από την πλευρά της την πρωτοβουλία «Συνεργασία της Μαύρης Θάλασσας» που αφορά μεταξύ άλλων σε θέματα περιβάλλοντος, ναυτικής πολιτικής και αλιείας, και η οποία στηρίζεται στη διακρατική συνεργασία.
Οι έξι παράκτιες χώρες (Bουλγαρία, Γεωργία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία) έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση του 1992 για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας και για έναν αποτελεσματικότερο έλεγχο της ρύπανσης και την αποκατάσταση και διατήρηση των φυσικών της πόρων, αλλά σύμφωνα με την έκθεση, οι προσπάθειες είναι ανεπαρκείς.

πηγη: newsbomb.gr
Μαύρη Θάλασσα: Αντιμέτωπη με την οικολογική καταστροφή Μαύρη Θάλασσα: Αντιμέτωπη με την οικολογική καταστροφή Reviewed by stoklari on 8.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.