Latest Tweets

About Me

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Γερμανικού τύπου


Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Γερμανικού τύπου


Δώδεκα μισθούς και μοντέλο μισθοδοσίας και προαγωγών ανάλογο με αυτό που εφαρμόζεται στη Γερμανία για τους δημοσίους υπαλλήλους θεωρείται ότι θα εφαρμοστεί πιθανότατα και στην Ελλάδα με τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το μοντέλο αυτό προβλέπει εισαγωγικό μισθό 970 ευρώ μικτά για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 3,055 ευρώ μικτά καταληκτικό μισθό για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στους μισθούς αυτούς θα ενσωματωθεί και ό, τι απέμεινε από τον 13ο και 14ο μισθό, με αποτέλεσμα οι μισθοί να είναι πλέον12.

Παραλλήλως μειώνονται από 18 σε 10 τα μισθολογικά κλιμάκια, ενώ καταργείται ο χρόνος ωρίμανσης των δύο ετών που ισχύει σήμερα για την μετάταξη από το ένα κλιμάκιο στο άλλο. Με το νέο σύστημα ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι ταχύτερος για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έτσι ώστε αυτοί να προάγονται ευκολότερα, ενώ οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλιμάκιο από 4 χρόνια και πάνω.

Σε ότι αφορά τα επιδόματα οι προτάσεις είναι να καταργηθούν όλα με εξαίρεση το επίδομα θέσης για τους προϊσταμένους γραφείων και τμημάτων και το επίδομα κοινωνικού χαρακτήρα. Σε αυτό θα περιλαμβάνει το ανθυγιεινό, το οικογενειακό, των δυσμενών συνθηκών και των παραμεθορίων περιοχών, ωστόσο όλα αυτά δεν θα ξεπερνούν τα 350 ευρώ το μήνα.

madata.gr
Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Γερμανικού τύπου Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Γερμανικού τύπου Reviewed by stoklari on 22.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.