ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΠΑΠΙΑΣ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΗΠΟΥ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΠΑΠΙΑΣ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΗΠΟΥ
Προετοιμασία:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά, τα τεμαχίζουμε σε κύβους, εκτός από το πράσο, το οποίο πρέπει να κοπεί σε φέτες.

Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά στο βούτυρο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα.

Προσθέτουμε κάθε λαχανικό σύμφωνα με το χρόνο που απαιτείται για να μαγειρευτεί, αρχίζοντας με αυτά που χρειάζονται τον περισσότερο: το πράσο και το καρότο, στα οποία πρέπει να προσθέσουμε λίγο νερό.



Κατόπιν προσθέτουμε τα γογγύλια, το λάχανο, τις πατάτες, το κομμένο σκόρδο και τελικά το σέλινο.

Προσθέτουμε τα μπουτάκια πάπιας περίπου δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα λαχανικά.

Αφού μαγειρευτούν τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε μαζί προσεκτικά.

Παρουσίαση:

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος.

Διευθετούμε τα μπουτάκια της πάπιας στην κορυφή. Πασπαλίζουμε με τον κομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Σερβίρει: 6 άτομα

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΕΦ Επιλέξτε φρέσκα μικρά λαχανικά για περισσότερη γεύση.
- 6 EDOUARD ARTZNER μπουτάκια πάπιας κονφί
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 2 γογγύλια
- 250 γρ.πράσινο λάχανο
- 1 μικρό σέλινο
- 3 πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 60 γρ. βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.