Latest Tweets

About Me

Κουφάρια άγριων αλόγων βρέθηκαν σε χωριό της Ξάνθης



Εικόνες που σοκάρουν και απεικονίζουν τα ξεσκισμένα κουφάρια δύο άγριων αλόγων απεστάλησαν στη zougla.gr από φιλόζωους που κατοικούν στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Τα αίτια θανάτου του θηλυκού άγριου αλόγου αλλά και του νεογέννητου πουλαριού του, που κείτονταν σε απόσταση αναπνοής από την κατοικημένη περιοχή, παραμένουν
αδιευκρίνιστα.

Ωστόσο, πηγές από την περιοχή αναφέρουν ότι τα άγρια άλογα που ζουν και αναπαράγονται στα γύρω βουνά κατέβαιναν συχνά στο χωριό προς αναζήτηση τροφής, γεγονός που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια ορισμένων γεωργών.

Μάλιστα, όπως φέρεται να είχαν δηλώσει κάποιοι περίοικοι που προσπαθούσαν επιμόνως να απομακρύνουν τα πανέμορφα ζώα, «τα άλογα προκαλούσαν ζημιά στα χωράφια», καθώς τρέφονταν με τις σοδιές τους.

Οι κάτοικοι που βρήκαν τα νεκρά ζώα στην περιοχή Κομνηνά και είχαν το κουράγιο να τα φωτογραφήσουν καταγγέλλουν ότι τα άγρια άλογα που αποτελούν «το καμάρι της περιοχής σκοτώθηκαν από ανθρώπινο χέρι και στη συνέχεια κατασπαράχτηκαν από άγρια ζώα».

Η zougla gr. επικοινώνησε με τον Δήμο Σταυρούπολης και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι τα άτυχα ζώα πέθαναν από το κρύο και ύστερα κατέληξαν να γίνουν βορά άλλων ζώων.

Την ίδια ώρα,  το τοπικό αστυνομικό τμήμα διενεργεί προανάκριση για την περίεργη υπόθεση και ετοιμάζεται φάκελος, ο οποίος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Ξάνθης.

zougla.gr
Κουφάρια άγριων αλόγων βρέθηκαν σε χωριό της Ξάνθης Κουφάρια άγριων αλόγων βρέθηκαν σε χωριό της Ξάνθης Reviewed by stoklari on 24.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.