Latest Tweets

About Me

Τι προκαλεί τον προστατικό καρκίνο;


Τι προκαλεί τον προστατικό καρκίνο;


H σύντηξη δύο γονιδίων ενδέχεται να είναι η αιτία που προκαλεί τις μορφές εκείνες του προστατικού καρκίνου που δεν ανταποκρίνονται πλέον στην ορμονική θεραπεία, σύμφωνα με έρευνα oμάδας του Πανεπιστημίου του Michigan.

Όπως επισημαίνει ο δρ Arul Chinnaiyan, ένας εκ των συντελεστών της έρευνας, «αν θέλουμε να βρούμε μορφές θεραπείας με πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να σκεφτούμε σαν στόχο της θεραπείας του προστατικού καρκίνου τη σύντηξη αυτή των δύο γονιδίων, αντί να επικεντρωνόμαστε στους ανδρογονικούς υποδοχείς».

Μέχρι τώρα, οι θεραπείες για τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη εστιάζονται στην προσπάθεια να ελαττωθεί η παραγωγή των ανδρογόνων, διότι αυτά είναι που ευθύνονται για τον πολλαπλασιασμό των φυσιολογικών αλλά και των καρκινικών κυττάρων του αδένα. Παρά τις θεραπείες αυτές όμως, σταδιακά τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να αυξάνονται ανεξάρτητα από τα επίπεδα των ανδρογόνων, με αποτέλεσμα ο καρκίνος τελικά να γίνεται - όπως λέμε – «ορμονοάντοχος». Στο στάδιο αυτό, φυσικά, η ορμονοθεραπεία δεν έχει πλέον αποτέλεσμα.

Η εν λόγω μελέτη δείχνει ότι η σύντηξη των γονιδίων αυτών μπλοκάρει την έκφραση των υποδοχέων των ανδρογόνων, γεγονός που οδηγεί στην ανώμαλη ανάπτυξη των κυττάρων του αδένα. Τα δεδομένα αυτά φιλοδοξούν να ανοίξουν νέους δρόμους για την ανακάλυψη φαρμάκων που θα στοχεύουν στην πρωταρχική αιτία που δημιουργεί τα καρκινικά κύτταρα, αντί για την αιτία που τα συντηρεί.

πηγή: madata.gr
Τι προκαλεί τον προστατικό καρκίνο; Τι προκαλεί τον προστατικό καρκίνο; Reviewed by stoklari on 29.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.