Latest Tweets

About Me

Άρωμα Ελλάδας στη μακρινή Τεχεράνη




Στην πρωτεύουσα του Ιράν ταξίδεψε η μουσική ομάδα του Δήμου Καρύστου

Στην πρωτεύουσα του Ιράν ταξίδεψε και έδωσε δύο παραστάσεις η μουσική ομάδα του Δήμου Καρύστου στα πλαίσια του 26ου Fadjr International Music Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη.

Η πρώτη συναυλία του μουσικού σχήματος δόθηκε στην πόλη Σιράζ, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Ιράν η οποία βρίσκεται 28 χλμ. Νοτιοδυτικά της Περσέπολης.

Παρουσία 1.000 περίπου ατόμων που χειροκροτούσαν ολόθερμα τους συντελεστές ο ελληνικός πολιτισμός και η αντιπροσωπεία της Καρύστου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στην αρχαία μητρόπολη της περσικής αυτοκρατορίας και πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή βράβευσης από τον Δήμαρχο της πόλης.

Δύο μέρες αργότερα οι συντελεστές έδωσαν δεύτερη παράσταση στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Νιαβαράν, αίθουσα η οποία άνηκε στο άλλοτε επιβλητικό παλάτι του Σάχι.

Οι Ιρανοί παρασυρόμενοι από τους ελληνικούς ρυθμούς των τραγουδιών δεν σταμάτησαν να χτυπούν παλαμάκια. Το μουσικό σχήμα ερμήνευσε τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Λοϊζου, Σπανού.

Αυτά που έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η θέρμη με την οποία ανταποκρίθηκε ο ιρανικός λαός στην ελληνική αποστολή, καθώς και η δίψα των νέων ανθρώπων να έλθουν σε επαφή με τα δυτικά ήθη. Σε μία χώρα 70 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 75% του πληθυσμού είναι πολίτες κάτω των 40, η Ελλάδα και ο πολιτισμός της αντιμετωπίζονται ως διαχρονικές αξίες που μπορούν να αποτελέσουν τη γέφυρα προσέγγισης ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις...














newsbeast.gr





Άρωμα Ελλάδας στη μακρινή Τεχεράνη Άρωμα Ελλάδας στη μακρινή Τεχεράνη Reviewed by stoklari on 23.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.