Ξεφλουδίζουμε το πεπόνι και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε κύβους.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με το ξίδι, το μέλι, τα μπαχαρικά.
Μαρινάρουμε το πεπόνι για 12 ώρες.
Στραγγίζουμε και βράζουμε τη μαρινάδα με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κομμάτια πεπονιού καλυμμένα μ' αυτή τη σάλτσα.
Σερβίρει: 4 άτομα
- | 1 κιλό πεπόνι |
- | 500 ml ξίδι Reims αρωματισμένο με χυμό βατόμουρου |
- | 100 γρ μέλι ακακίας |
- | 200 γρ ζάχαρη |
- | 4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα) |
- | 12 κόκκοι μαύρο πιπέρι |
- | 12 σπόροι κόλιανδρο |
πηγη : degustibus.gr |
ΠΕΠΟΝΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΞΙΔΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
Reviewed by VAGGELIS
on
22.3.11
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: