ΠΕΠΟΝΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΞΙΔΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ


Ξεφλουδίζουμε το πεπόνι και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε κύβους.


Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με το ξίδι, το μέλι, τα μπαχαρικά.

Μαρινάρουμε το πεπόνι για 12 ώρες.

Στραγγίζουμε και βράζουμε τη μαρινάδα με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.


Σερβίρουμε τα κομμάτια πεπονιού καλυμμένα μ' αυτή τη σάλτσα.

Σερβίρει: 4 άτομα

- 1 κιλό πεπόνι
- 500 ml ξίδι Reims αρωματισμένο με χυμό βατόμουρου
- 100 γρ μέλι ακακίας
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 μοσχοκάρφια (γαρίφαλα)
- 12 κόκκοι μαύρο πιπέρι
- 12 σπόροι κόλιανδρο

πηγη : degustibus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.