Latest Tweets

About Me

Γυμναστική για σπίτι και γραφείο

Ασκήσεις για κοιλιακούς:
Ξαπλώνουμε στο πάτωμα και δημιουργούμε ορθή γωνία με τα πόδια μας. Ακουμπά όλη η πλάτη στο έδαφος και τα χεριά μας βρίσκονται κάτω άπτον ποπό μας. Πρέπει με τεντωμένα τα πόδια να σηκώσουμε τη λεκάνη μας. Τα χεριά βοηθάμε και στο ανέβασμα αλλά και σαν προστασία της μέσης κατά το κατέβασμα.

Όπως είμαστε ξαπλωμένοι έχουμε τεντωμένα χεριά και πόδια. Τα σηκώνουμε ταυτόχρονα έτσι ώστε να συναντηθούν στην νοητή ευθεία της κοιλίας μαστό κατέβασμα επανερχόμαστε πάντα στην αρχική μας θέση(φουλ τεντωμένοι). Τέσσερα δεκαπεντάρια είναι καλά.
Πιάνουμε το μπράτσο του καναπέ με τα δυο μας χεριά τεντωμένα. Το κορμί μας σε ευθεία στηρίζεται στις μύτες των ποδιών. Ξεκινάμε και σηκώνουμε εναλλάξ τα γόνατα μας προσπαθώντας να τα φτάσουμε στο στήθος μας. Δεν κουνάμε τη λεκάνη πάνω κάτω και προσέχουμε να έχουμε ισορροπία. Εκτελούμε δέκα δίπλες άρσεις επί τέσσερα σετ. Θα επανέλθουμε και στο μέλλον και με άλλες ασκήσεις κοιλιακών.
Και τώρα ασκήσεις για τη ράχη:
Ξαπλώνουμε μπρούμυτα με τα χεριά μας δεμένα πίσω από το κεφάλι. Σηκώνουμε το πηγούνι μας 15-20 εκ. από το έδαφος. Δυο σετ των είκοσι επαναλήψεων.
Συνεχίζουμε από την ιδία θέση απλά κινούμαστε αριστερά δεξιά. Κάθε φορά που περνάμε από το κέντρο ανασηκώνουμε πάλι το σαγόνι μας. Επίσης δυο σετ των είκοσι επαναλήψεων. Στο τέλος θα κάνουμε αλλά δυο σετ των είκοσι επαναλήψεων κρατώντας κάτω τους ώμους μας και σηκώνοντας μόνο τα πόδια μας τεντωμένα πάντα. Όχι πολύ ψηλά, μέχρι εκεί που δεν ενοχλείται η μέση μας. Τελειώσαμε έτσι ένα κύκλο ασκήσεων τριών ημερών οι οποίες μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή στο γραφείο χωρίς να χρειάζεστε πάνω από 35-40λ.
Είτε είστε από αυτούς που ζουν με τη γυμναστική είτε από αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα, οι ασκήσεις αυτές είναι κατάλληλες. Τρεις μέρες τη εβδομάδα γυμναστική, ενδιάμεσα δύο ρεπό, Σάββατο καφέ και τα ψώνια της εβδομάδας, Κυριακή ξεκούραση και πάλι από την αρχή.

Πηγή: Queen.gr
Γυμναστική για σπίτι και γραφείο Γυμναστική για σπίτι και γραφείο Reviewed by stoklari on 25.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.