Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει.
Μόλις αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τα φασολάκια και μετά από 5 λεπτά τις πατάτες.
Αφού έχουν γίνει σχεδόν τα λαχανικά, προσθέτουμε την πάστα.
Μόλις είναι al dente, δηλαδή μισοψημένη κι όχι να λασπώνει, τη στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το νερό που μαγειρεύτηκε.
Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε μια βαθιά γαβάθα και τα περιχύνουμε με το πέστο, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το νερό από το μαγείρεμα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Σερβίρει: 4 άτομα
- | 350 γρ Λιγκουίνι Rustichella d' Abruzzo |
- | 80 γρ φασολάκια φρέσκα |
- | αλάτι |
- | 2 μέτριες πατάτες |
- | ένα βάζο πέστο γενοβέζε πηγη : degustibus.gr |
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΓΕΝΟΒΕΖΕ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Reviewed by VAGGELIS
on
22.3.11
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: