Latest Tweets

About Me

"Χαρούμενο χάπι" για τους ηλικιωμένους


"Χαρούμενο χάπι" για τους ηλικιωμένους


«Χαρούμενο χάπι» ετοιμάζουν οι επιστήμονες για τους ηλικιωμένους! Ερευνητές από την Αδελαΐδα δοκιμάζουν ένα σκεύασμα που μπορεί να αυξήσει τη φυσική δραστηριότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας και παράλληλα να τα κάνει να ασκούνται με περισσότερη ευχαρίστηση.

Η μελέτη των ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων, οι οποίοι είχαν ανακαλύψει ότι ο συνδυασμός γάλακτος με τη βιταμίνη λουτεΐνη πρόσφερε στα πειραματόζωα περισσότερη ενέργεια. Η εν λόγω βιταμίνη συναντάται σε μεγάλες ποσότητες σε φυλλώδη, πράσινα λαχανικά.

Βάσει αυτών των διαπιστώσεων, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας από την Αδελαΐδα αποφάσισαν να ερευνήσουν με τη βοήθεια εθελοντών το κατά πόσο βοηθά τους ανθρώπους το σκεύασμα που περιέχει λουτεΐνη. Στην πειραματική διαδικασία για το χάπι συμμετέχουν άτομα ηλικίας από εξήντα έως και ογδόντα ετών.

Οπως αναφέρει ο επικεφαλής των ερευνητών Τζον Μπάκλεϊ, στο παρελθόν είχε ήδη γίνει γνωστό ότι η λουτεΐνη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Ομως τώρα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το χάπι που παρασκεύασαν μπορεί να τροποποιήσει τη διαδικασία σκέψης, ώστε οι ηλικιωμένοι να γίνουν περισσότερο δραστήριοι αντιμετωπίζοντας την άσκηση με μεγαλύτερη χαρά. Φυσικά απαιτείται περαιτέρω έρευνα μέχρι το σκεύασμα να φτάσει στην αγορά.

πηγή: madata.gr
"Χαρούμενο χάπι" για τους ηλικιωμένους "Χαρούμενο χάπι" για τους ηλικιωμένους Reviewed by stoklari on 29.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.