Οι φυτικές ίνες θωρακίζουν την καρδιά των νέων




Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, οι μεσήλικες και οι νεαροί ενήλικες που τρώνε πολλές φυτικές ίνες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια μετέπειτα στη ζωή τους.

Το εύρημα αυτό προστίθεται σε εκείνα που συσχετίζουν την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής αλέσεως με χαμηλότερο κίνδυνο υπέρτασης, παχυσαρκίας και αυξημένης χοληστερόλης.

Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northwestern, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 11.079 άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών (η μέση ηλικία των
εθελοντών ήταν τα 47 χρόνια).

Οι ερευνητές, αφού χώρισαν τους εθελοντές σε τέσσερις ομάδες, αναλόγως με το πόσες φυτικές ίνες έτρωγαν σε καθημερινή βάση, υπολόγισαν τις πιθανότητες που είχαν να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια κάποια στιγμή στη ζωή τους, συνυπολογίζοντας άλλους παράγοντες που ενέχουν κίνδυνο για την καρδιά, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους εθελοντές ηλικίας 20 έως 39 ετών και σε όσους ήταν 40 έως 59 ετών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.