Latest Tweets

About Me

Mέγα deal στις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ

Μια από τις μεγαλύτερες  επιχειρηματικές συμφωνίες των  τελευταίων ετών, σαφώς η μεγαλύτερη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών  εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια, ή αν προτιμάτε από τότε που επισήμως η παγκόσμια οικονομία πέρασε σε φάση ύφεσης λόγω της πρωτοφανούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι γεγονός.


Ο λόγος για την  εξαγορά της μεγάλης εταιρείας  κινητής τηλεφωνίας T-Mobile USA, από τον κολοσσό της AT&T , σε μια τιμή – ρεκόρ, της τάξης των 39 δις δολαρίων σε μετρητά αλλά και μετοχές.

Η T-Mobile είναι θυγατρική της μεγάλης γερμανικής τηλεπικοινωνιακής Deutsche Telekom και η απόκτησή της από την AT&T εκτιμάται ως κομβικό σημείο για τις ισορροπίες στην αμερικανική αγορά τηλεπικοινωνιών. Καθώς πέραν του γεγονότος πως ενισχύει τη θέση της τελευταίας με την προσθήκη των σχεδόν 46,5 εκατομμυρίων συνδρομητών της T-Mobile, αλλάζει δραματικά και τη θέση του αμερικανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού έναντι όλων των υπολοίπων ανταγωνιστών του σε όρους διαφημιστικών εσόδων, κυρίως όμως συνεργασιών με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου (Microsoft, Apple, Motorola,κτλ).

Σε οικονομικούς όρους τώρα, η συμφωνία περιλαμβάνει την καταβολή 25 δις δολαρίων σε μετρητά  από την AT&T προς τη μητρική της T-Mobile αλλά και την παραχώρηση επιπλέον μετοχικού μεριδίου σχεδόν 8% στο κεφάλαιο της AT&T, συν μια θέση στο Δ.Σ της που θα καλυφθεί από σύμβουλο της επιλογής της Deutsche Telekom.

protothema.gr
Mέγα deal στις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ Mέγα deal στις τηλεπικοινωνίες στις ΗΠΑ Reviewed by stoklari on 21.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.