Latest Tweets

About Me

1 στις 3 επιχειρήσεις “δεν πληρώνουν” εργαζόμενους





Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Ελευθέρου Τύπου, το οποίο κάνει λόγο για οφειλές 3 με 4 μηνιαίων μισθών σε εργαζόμενους από πάνω από 275.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, γράφει το δημοσίευμα, η κατάσταση είναι πρωτοφανής για τον ιδιωτικό τομέα, αφού μια στις 3 επιχειρήσεις χρωστούν τα
δεδουλευμένα  έως και 4 μηνών στους εργαζόμενους τους.

Όπως αναφέρει ο ειδικός γραμματέας της Επιθεώρησης, έξι στις 10 αντιδικίες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.

Ωστόσο, προκειμένου να γίνει η καταγγελία, οι εργαζόμενοι αφήνουν ένα ικανό διάστημα πριν την υποβάλλουν, όχι για να δώσουν την ευκαιρία στον εργοδότη μήπως και τους εξοφλήσει, αλλά γιατί υπάρχει ο φόβος της απόλυσης.

Στάση πληρωμών στο Δημόσιο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το Δημόσιο έχει κηρύξει "άτυπη στάση πληρωμών", ενώ οι επενδύσεις γίνονται με το σταγονόμετρο.

28 βασικοί τομείς του Προγράμματος Επενδύσεων δεν έχουν λάβει τίποτα τους τρεις πρώτους μήνες του 2011, ενώ οι δαπάνες του κράτους για επιχορηγήσεις, μετακινήσεις, λειτουργικά έξοδα και προμήθειες είναι σχεδόν μηδαμινές.

Επιπλέον, το κράτος δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για κονδύλια για τις δαπάνες του κράτους, τα οποία αφορούν επιχορηγήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ


cosmo.gr
1 στις 3 επιχειρήσεις “δεν πληρώνουν” εργαζόμενους 1 στις 3 επιχειρήσεις “δεν πληρώνουν” εργαζόμενους Reviewed by stoklari on 22.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.