Latest Tweets

About Me

Για ποιους χτυπάει η καμπάνα του ΣΔΟΕ


Μεγάλη εκστρατεία εναντίον της φοροδιαφυγής ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών που θα βάλει στο «μικροσκόπιο» ελεύθερους επαγγελματίες, μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, τραγουδιστές, μεγάλες επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλλει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, προμηθευτές, τράπεζες και ασφαλιστικές.

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε τις εκθέσεις προόδου που συνέταξαν οι πέντε Ειδικές Ομάδες Εργασίας, το έργο των οποίων επικεντρώθηκε σε τομείς που έχουν διαπιστωθεί μεγάλες απώλειες φορολογικών εσόδων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.
Τον συντονισμό των πέντε ομάδων εργασίας του υπουργείου έχει αναλάβει η Κατευθυντήρια Επιτροπή, που αποτελείται από τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς και τους Γενικούς Διευθυντές των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.
Επίσης, το υπουργείο εξετάζει συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις, προκειμένου να αποπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επιμέρους επαγγελματικών ομάδων, ενώ προαναγγέλλει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Δράσεις για τους ιδιοκτήτες μεγάλης περιουσίας
Η ομάδα εργασίας που ασχολήθηκε με την φοροδιαφυγή ιδιοκτητών μεγάλης περιουσίας και ελεύθερων επαγγελματιών με υψηλό εισόδημα επέλεξε 9.173 φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ακίνητη περιουσία η αξία της οποίας ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχουν υποβάλλει Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας 2007.
Παράλληλα, θα ελεγχθούν άλλα 1.700 φυσικά πρόσωπα, που θεωρούνται ύποπτα για φοροδιαφυγή και θα ελεγχθούν τα πόθεν έσχες 150 φυσικών προσώπων.
Στο «στόχαστρο» των φοροελεγκτικών μηχανισμών θα βρεθούν και φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλλει ΦΜΑΠ την περίοδο 1997-2007, παρότι ήταν υπόχρεα.

Μεγάλες επιχειρήσεις
Λίστα με 1.282 μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ για το 2009 έχει συντάξει η αρμόδια ομάδα εργασίας. Στη λίστα περιλαμβάνονται εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑ, συνεταιρισμοί, τα ΚΤΕΛ, καθώς και τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές 2010-2012
Επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά την περίοδο 2010-2012 προετοίμασε η ειδική ομάδα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που υλοποιείται σταδιακά. Το σχέδιο προβλέπει συγκεκριμένες δράσης ώστε να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές όσων διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία καθώς και όσοι οφείλουν φόρους από κληρονομία κλπ.
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από οφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο περισσότερα από 200.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.
Παράλληλα, θα υπάρξουν δράσεις για την είσπραξη οφειλών συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, ενώ έχουν συνταχθεί κατάλογοι κατοίκων εξωτερικού που διαθέτουν ακίνητη περιουσία, κατάλογοι με οφειλέτες-προμηθευτές μεγάλων αλυσίδων super market, τραγουδιστών και συμβολαιογράφων με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
πηγή: newscode.gr
Για ποιους χτυπάει η καμπάνα του ΣΔΟΕ Για ποιους χτυπάει η καμπάνα του ΣΔΟΕ Reviewed by stoklari on 1.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.