Latest Tweets

About Me

Γέμισαν με οπτικά μαϊμού




Την προσοχή των καταναλωτών εφιστούν οι σύλλογοι οπτικών

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το σύλλογο οπτικών και οπτομετρών Μαγνησίας για το παρεμπόριο οπτικών.

Ζητούν λοιπόν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν το παρεμπόριο στον κλάδο που πλήττεται, σε συνδυασμό με την οικονομική
κρίση, ανεπανόρθωτα.

Η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας ωστόσο έφερε αποτέλεσμα, αφού επιβλήθηκαν πρόστιμα στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης και απομακρύνθηκαν οι πλανόδιοι έμποροι.

Ο σύλλογος οπτικών και οπτομετρών Μαγνησίας το τελευταίο διάστημα έγινε αποδέκτης καταγγελιών από καταναλωτές που επισκέφτηκαν την λαϊκή αγορά, ότι στους πάγκους πλανόδιων πωλητών πωλούνται γυαλιά ηλίου και οράσεως αμφιβόλου ποιότητας, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Επίσης κατόπιν έλεγχου από μέλη του συλλόγου διαπιστώθηκε ότι στους πάγκους των πωλητών υπήρχαν και θήκες από οπτικά καταστήματα των Αθηνών και τις Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι ανύπαρκτα. Αυτός, όπως εκτιμάται, είναι ένας νέος τρόπος που εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με σκοπό την παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη γνησιότητα των προς πώληση προϊόντων.

Ο σύλλογος οπτικών και οπτομετρών Ν. Μαγνησίας ζήτησε τη συνδρομή και την υποστήριξη του ΣΔΟΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου και μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών αυτών οι πλανόδιοι πωλητές τιμωρήθηκαν με πρόστιμα και τα επικίνδυνα γυαλιά κατασχέθηκαν.

Αν και στην περίπτωση αυτή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενήργησαν άμεσα και αποτελεσματικά, ο σύλλογος ωστόσο εφιστά την προσοχή των καταναλωτών , τονίζοντας τους πως ειδικά στην αγορά γυαλιών, τόσο ηλίου όσο και οράσεως, θα πρέπει να υπερισχύουν κριτήρια που έχουν να κάνουν με την υγεία πρωτίστως.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές για τη σωστή επιλογή στα γυαλιά ηλίου παρέχει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, το οποίο αναφέρει ότι αυτά που πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά των γυαλιών ηλίου είναι να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Επίσης την ποιότητα των φακών, ώστε να μας εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις. Επιβάλλεται εξάλλου να φροντίζουμε τα γυαλιά που επιλέγουμε για τα μικρά παιδιά να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού και να ελέγχουμε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες στο δέρμα.

Επίσης προτείνεται να συμβουλευόμαστε οπτικούς, προκειμένου να λάβουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών, που πρόκειται να αγοράσουμε και να αποφεύγουμε την αγορά γυαλιών από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής μας. Τέλος να μην παρασυρόμαστε από τις αντιγραφές μοντέλων Οίκων Μόδας, που είναι μεν μικρής αξίας αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα κατασκευής τους.

Πηγή: taxydromos
Γέμισαν με οπτικά μαϊμού Γέμισαν με οπτικά μαϊμού Reviewed by stoklari on 4.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.