Latest Tweets

About Me

Το "πάρτι" σπατάλης στο Δημόσιο συνεχίζεται!


Το "πάρτι" σπατάλης στο Δημόσιο συνεχίζεται!



Από τη μία η κυβέρνηση να επιχειρεί με κεντρικές αποφάσεις να προωθήσει σχέδια διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση εσόδων και τη μείωση των δαπανών και οι πολίτες να βλέπουν μέτρα να διαδέχονται τα… μέτρα και από την άλλη οι υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί να ακυρώνουν την όποια επιχείρηση δραστικών αλλαγών.


Κι όμως, ακόμη και τώρα με τη χώρα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, το πάρτι σπατάλης στους φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται αμείωτο!

Όπως δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, στο πρωθυπουργικό γραφείο φτάνουν καθημερινά επιστολές, όπου «συμπυκνώνεται» η αντίδραση πολιτώνγια τη λειτουργία κρατικών οργανισμών καθώς σε δημόσιους οργανισμούς, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και αλλού, εμφανίζονται «υπογραφές» που κάθε άλλο υπηρετούν τον κεντρικό κυβερνητικό στόχο για «συμμάζεμα» των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, την ώρα που πολλοί Έλληνες πορεύονται στη ζωή τους με επιδόματα ανεργίας και ημιαπασχόληση, αρκετοί φορείς του Δημοσίου δεν "άντεξαν" μέσα σε τέτοιο κλίμα οικονομικής ευφορίας και ανάπτυξης να μη χορηγήσουν ακόμη και αυξήσεις! Παράλληλα, η ΔΕΗ -εφαρμόζοντας ουσιαστικά επιδοματική πολιτική σε χαλεπούς καιρούς για την οικονομία- επιμένει να χορηγεί δάνεια με 1% στους εργαζόμενους της!

Δωράκια χιλιάδων ευρώ από ΕΥΔΑΠ σε εκδηλώσεις – Επίδομα-φάντασμα από τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς

Το φαγοπότι δεν έχει τέλος, όπως αναφέρει και η εφημερίδα. Η ΕΥΔΑΠ μοιράζει απλόχερα χιλιάδες ευρώ σε εκδηλώσεις στις οποίες αναζητείται ακόμη το αντίκρισμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ποσό των 45.965 ευρώ που διέθεσε στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010 και το οποίο δίνεται για εκδήλωση για το .... σχολικό έτος 2009 -10!

Παράλληλα, η επιχείρηση ύδρευσης προσφέρει 245.000 ευρώ με χαμηλότοκα δάνεια (επιτόκιο 3 φορές χαμηλότερο από αυτό της αγοράς) στους εργαζόμενούς της…

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, από την άλλη, είπε να εφεύρει επιδόμα-φάντασμα το οποίο μάλιστα αν και καταργήθηκε πέρυσι ζητείται εκ νέου! Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπ. Παιδείας (και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις!) και που δόθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μήπως τελικά λεφτά υπάρχουν;

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/98720.html
Το "πάρτι" σπατάλης στο Δημόσιο συνεχίζεται! Το "πάρτι" σπατάλης στο Δημόσιο συνεχίζεται! Reviewed by stoklari on 3.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.