Latest Tweets

About Me

Στη Βουλή το θέμα προστασίας των δασών του Ολύμπου

Με τη δημοσιοποίηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τα μέτρα προστασίας του συνόλου της περιοχής του Ολύμπου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα ζητήσει τις προτάσεις των ενδιαφερομένων φορέων, όπως αναφέρει ο Διευθυντής Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος Γ. Μανούρης.

Το σχέδιο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη για την προστασία των Πιερικών Δασών από την παράνομη υλοτόμηση.
Το υπουργείο έχει συντάξει και Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Όλυμπος εντάσσεται στο Δίκτυο Natura 2000 αλλά και στο δίκτυο της UNESCO των βιοσφαιρικών αποθεμάτων του πλανήτη. Δυστυχώς όμως, όπως προκύπτει και από έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, είναι δεδομένη η αδυναμία της Δασικής Υπηρεσίας να εποπτεύει την περιοχή, λόγω υποστελέχωσης σε προσωπικό φύλαξης.
Με αφορμή την ερώτηση του κ. Αμοιρίδη διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, σύμφωνα με το οποίο στην περιοχή διαπιστώνεται παράνομη υλοτομία δασών κυρίως γύρω από τα χωριά και συνεπώς για την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών απαιτείται η αύξηση των δασοφυλάκων.


newsbomb.gr
Στη Βουλή το θέμα προστασίας των δασών του Ολύμπου Στη Βουλή το θέμα προστασίας των δασών του Ολύμπου Reviewed by stoklari on 6.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.