Latest Tweets

About Me

προκαλούμε και εμείς ρυτίδες στο δέρμα μας εκτός από το χρόνο

Οι ρυτίδες δείχνουν τη διαδρομή της ζωής μας, αλλά κανείς δεν θα ήθελε να βλέπει στον καθρέφτη του έναν… ολόκληρο χάρτη. Εκτός από το χρόνο, όπως έχουν δείξει οι έρευνες, προσθέτουμε και εμείς γραμμές στο πρόσωπο μας. Κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές μας αυξάνουν τον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης. Και επειδή κανείς μας δεν θα ήθελε να φαίνεται μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία θα πρέπει να προσέξουμε όλους αυτούς τους
παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας.
Μία λοιπόν από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης ρυτίδων είναι η έκθεση στον ήλιο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Το μαύρισμα είναι σημάδι βλάβης στο δέρμα, απόδειξη ότι οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν εισχωρήσει και βλάψει την υποστηρικτική δομή του δέρματος. Ιδιαίτερα ευάλωτα στην ηλιακή βλάβη είναι τα χέρια και το πρόσωπο. Η χρήση αντηλιακού είναι λοιπόν άκρως επιβεβλημένη.
Σημαντικός παράγοντας γήρανσης είναι φυσικά και το κάπνισμα. Μάλιστα οι ρυτίδες μιας καπνίστριας είναι εμφανείς κάτω από μικροσκόπιο ακόμα και στην ηλικία των 20 ετών. Οι ρυτίδες στους καπνιστές είναι πιο βαθιές, ενώ ο καπνός δίνει στο δέρμα ένα μη υγιές χρώμα και τραχιά υφή. Κόψτε λοιπόν το τσιγάρο.
Ρυτίδες όμως δημιουργούνται και από τις συσπάσεις του προσώπου μας. Οι ρυτίδες στις γωνίες των ματιών ή ανάμεσα στα φρύδια πιστεύεται ότι προκαλούνται από μικρές συσπάσεις των μυών σε όλη μας τη ζωή όταν θυμώνουμε, χαμογελάμε ή κλαίμε. Να φοράτε γυαλιά για να αποφεύγετε να συνοφρυώνεστε λόγω του ήλιου.
Ο τρόπος που κοιμόμαστε μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες Άσχετα από το πόσο μαλακό είναι, το μαξιλάρι μας, με τα χρόνια μπορεί να δημιουργήσει γραμμώσεις στο μάγουλο, το σαγόνι ή το μέτωπό. Να κοιμάστε ανάσκελα, έχει άλλωστε παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται με το πρόσωπο χωμένο στο μαξιλάρι δεν εμφανίζουν ρυτίδες ύπνου.
Τέλος οι επαναλαμβανόμενες δίαιτες γιο-γιο, όπως πιστεύουν οι ειδικοί μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Να χάνετε βάρος με λογικό ρυθμό.



Πηγή: www.iatronet.gr
προκαλούμε και εμείς ρυτίδες στο δέρμα μας εκτός από το χρόνο προκαλούμε και εμείς ρυτίδες στο δέρμα μας εκτός από το χρόνο Reviewed by stoklari on 28.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.