Latest Tweets

About Me

Ελαστικές μορφές εργασίας: Τέλος στην πλήρη απασχόληση


Ελαστικές μορφές εργασίας: Τέλος στην πλήρη απασχόληση



Τα πάνω κάτω έφερε το μνημόνιο στις εργασιακές σχέσεις, καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι χάνουν την πλήρη απασχόληση, δηλαδή την εργασία όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα, με την υιοθέτηση νέων μορφών απασχόλησης.
Έτσι το πλήρες οκτάωρο και η πενθήμερη εργασία δείχνουν να ανατρέπονται από τη μερική
ή την εκ περιτροπής απασχόληση, σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και τα στοιχεία που κατέθεσαν οι επιχειρήσεις για τις νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων.

Στην έκθεση τονίζεται ότι στο πρώτο δίμηνο του 2011 κυριαρχούν οι «ελαστικές» μορφές εργασίας, όπως μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, οι οποίες αποτελούν πλέον την πλειονότητα, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 αντιπροσώπευαν μόλις το 46,2%.

Με βάση τα στοιχεία έχουν αυξηθεί κατά 199,15% οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2011 σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση των συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης οι οποίες αποτελούν πλέον το  21% των νέων συμβάσεων.
Σε ότι αφορά τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής, μετά από συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, το πρώτο δίμηνο του 2011 έφθασαν τις 4.556, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 ήταν μόλις 373. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση κατά 1.121,45%. Ακόμα μεγαλύτερη ωστόσο είναι η αύξηση που αφορά τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οι οποίες μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη, καθώς σε σχέση με το 2010 αυξήθηκαν κατά 2.725%.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣπηγη: madata.
Ελαστικές μορφές εργασίας: Τέλος στην πλήρη απασχόληση Ελαστικές μορφές εργασίας: Τέλος στην πλήρη απασχόληση Reviewed by stoklari on 7.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.