Latest Tweets

About Me

Στατιστικές του τρόμου σχετικά με τον τοκετό


Στατιστικές του τρόμου σχετικά με τον τοκετό


Περίπου 1 στις 3 γυναίκες στον κόσμο γεννά χωρίς την παρουσία μαίας, ενώ 2 εκατομμύρια έγκυες γεννούν τελείως μόνες τους! Δεν αποτελεί έκπληξη που η έκβαση πολλών τέτοιων τοκετών είναι καταστροφική.

Περίπου 48 εκατομμύρια γυναίκες γεννούν στο σπίτι τους, χωρίς μαία, με μόνο εργαλείο ένα λερωμένο μαχαίρι, για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω πρακτικών είναι 1.000 γυναίκες και 2.000 βρέφη να πεθαίνουν καθημερινά από επιπλοκές της γέννας, που εύκολα μπορούν να αποφευχθούν. Προφανώς, η διαφορά παροχής φροντίδας κατά τον τοκετό μεταξύ των προηγμένων και των υποανάπτυκτων χωρών είναι εξαιρετικά μεγάλη, πιθανώς η μέγιστη που έχει διαπιστωθεί ποτέ.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες «πρακτικές» γυναίκες που παρίστανται σε τοκετούς χρησιμοποιούν τεχνικές που μπορούν να βλάψουν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος. Τέτοιες τεχνικές περιλαμβάνουν να κάθονται στην κοιλία της γυναίκας, έτσι ώστε να «βοηθήσουν» την έξοδο του μωρού, να χρησιμοποιούν βούτυρο, για να στρίψουν το μωρό, ή βότανα, για να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις.

Στη Μεγάλη Βρετανία, μόνο 1% των γυναικών γεννά χωρίς επιτήρηση από επαγγελματία υγείας. Στην Αιθιοπία, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 94%! Στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιούνται 749.000 γέννες τον χρόνο και υπάρχουν περίπου 26.000 μαίες.

Αντίθετα, στη Ρουάντα γεννούνται 400.000 βρέφη και υπάρχουν μόνο 46 μαίες! Αυτές οι τρομακτικές στατιστικές αρκούν για να μας θυμίζουν ότι ο τοκετός παραμένει μια δυνητικά επικίνδυνη διαδικασία, που απαιτεί ειδική φροντίδα και υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να διεκπεραιωθεί σε όρια ασφάλειας για τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της.


πηγή: madata.gr
Στατιστικές του τρόμου σχετικά με τον τοκετό Στατιστικές του τρόμου σχετικά με τον τοκετό Reviewed by stoklari on 4.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.