Latest Tweets

About Me

Αντιδράσεις για το σχέδιο οργάνωσης Ιχθυοκαλλιεργειών στη Λαμία


Την έντονη αντίδραση των περιβαλλοντικών συλλόγων, αλλά και της αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λοκρίδας, προκάλεσε το σχέδιο για τη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις υπάρχουν ήδη στην περιοχή της Αταλάντης και του Θεολόγου μιας και οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι φορέων εκτιμούν ότι με την εγκατάσταση
ιχθυοκαλλιεργειών υποβαθμίζεται τουριστικά η περιοχή. Σε ψήφισμά του ο δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας δηλώνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέες εγκαταστάσεις, καθώς θεωρεί την περιοχή κορεσμένη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το χωροταξικό που έχει τεθεί σε διαβούλευση στην περιοχή του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού προβλέπονται τέσσερις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) με πρόβλεψη η παραγωγή να φτάσει στις 24.000 τόνους ψάρια κάθε χρόνο.
Ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας (Λιβανάτες Αταλάντη, Τραγάνα και Θεολόγος) που ήδη λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες προβλέπεται σχεδόν ο πενταπλασιασμός της παραγωγής.











newsbomb.gr
Αντιδράσεις για το σχέδιο οργάνωσης Ιχθυοκαλλιεργειών στη Λαμία Αντιδράσεις για το σχέδιο οργάνωσης Ιχθυοκαλλιεργειών στη Λαμία Reviewed by stoklari on 18.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.