Latest Tweets

About Me

Ο Καντάφι βομβαρδίζει… και την Τυνησία




Έριξαν δύο οβίδες πυροβολικού στην πόλη Ντεχίμπα

Οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, έριξαν δύο οβίδες πυροβολικού χθες το απόγευμα στην πόλη Ντεχίμπα της Τυνησίας στα σύνορα με τη Λιβύη, δήλωσαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.


«Όταν έπεσαν οι δύο βόμβες άκουσα (θόρυβο) και είδα καπνό. Προκλήθηκε πανικός. Μικρά κορίτσια έκλαιγαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εθελόντρια που είναι υπεύθυνη για την υποδοχή Λίβυων προσφύγων στον καταυλισμό της Ντεχίμπα, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Λιβύη και περίπου 200 χιλιόμετρα νότια του κεντρικού μεθοριακού περάσματος Ρας Ζντιρ.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας από την Ντεχίμπα επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις χωρίς όμως να μπορέσει να προσδιορίσει το είδος των βλημάτων.

Σύμφωνα με μία στρατιωτική πηγή, δύο οβίδες πυροβολικού χτύπησαν το έδαφος της Τυνησίας την ώρα που οι εξεγερμένοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο στην Τυνησία και οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις τους κυνηγούσαν και τους χτυπούσαν από τα γύρω υψώματα.

Ένας άνθρωπος φέρεται να έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

Η Ντεχίμπα βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη Ναλούτ της Λιβύης, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, όπως και η γειτονική πόλη Γέφρεν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους αυτής της περιοχής περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εξέγερση η Λιβύη που η Τυνησία πλήττεται από πυρά με προέλευση τη γειτονική χώρα.









newsbeast.gr
Ο Καντάφι βομβαρδίζει… και την Τυνησία Ο Καντάφι βομβαρδίζει… και την Τυνησία Reviewed by stoklari on 19.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.