Latest Tweets

About Me

Στοιχεία σοκ για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Στο 9,9% υποχώρησε η ανεργία στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, με την Ελλάδα και την Ισπανία να ανεβάζουν κατά πολύ το μέσο όρο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών, φθάνοντας στο μονοψήφιο ποσοστό του 9,9%. Η πτώση του ποσοστού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, λόγω και της προσχώρησης της Εσθονίας –με καταγεγραμμένη ανεργία 14,3%- στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο

Η τελική εικόνα δείχνει ότι το χάσμα Βορρά και Νότου διευρύνεται τόσο σε επίπεδο ευρωζώνης όσο και σε επίπεδο ΕΕ.
Έτσι, αντίθετη είναι η εικόνα στην Ισπανία και την Ελλάδα, όπου η ανεργία διατηρείται στα υψηλά ποσοστά του 20,4% και 14,1% αντίστοιχα, ενώ στη Γερμανία ο δείκτης περιορίζεται στο 6,8%, στην Αυστρία κατά 4,8% και στην Ολλανδία κατά 4,3%.
Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση εμφανίζεται στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Βουλγαρία.
Σαρώνει η ανεργία των νέων
Σε πρόβλημα με πανευρωπαϊκές διαστάσεις εξελίσσεται η ανεργία των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, με το δείκτη να εκτοξεύεται σε ποσοστά άνω του 20% τόσο σε επίπεδο ευρωζώνης όσο και σε επίπεδο ΕΕ, ωστόσο το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι χώρες του Νότου.
Στην Ελλάδα, η ανεργία των νέων διαμορφώνεται στο 36,1%, ενώ στην Ισπανία στο 43,5%. Ο δείκτης υποχωρεί στο 7,9% στη Γερμανία, ενώ στην Ολλανδία στο 7,4%.
Πηγή: Newscode.gr
Στοιχεία σοκ για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα Στοιχεία σοκ για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα Reviewed by stoklari on 2.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.