Latest Tweets

About Me

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Ο εχθρός που κρύβεται μέσα σας

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Ο εχθρός που κρύβεται μέσα σας
Αυτοάνοση, ύπουλη και γυναικεία ασθένεια.
Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (Ρ.Α) είναι μία σοβαρή, αυτοάνοση ασθένεια που προσβάλει τις αρθρώσεις και άλλα μέρη του σώματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα πολεμάει τους συνδέσμους των αρθρώσεων , σαν να είναι ξένο σώμα, καταστρέφοντας τους. Η διάγνωση της είναι δύσκολη γιατί πολλά από τα συμπτώματα της, μιμούνται συμπτώματα άλλων ασθενειών. Επίσης, τα συμπτώματα έχουν εξάρσεις και υφέσεις ή άλλες πάλι φορές εξαφανίζονται από κάπου, και εμφανίζονται κάπου αλλού.


Και οι δυσκολίες διάγνωσης, συνεχίζονται. Μπορεί να κάνετε εξετάσεις, να βγουν αρνητικές για Ρ.Α αλλά παρόλα αυτά να ασθενείτε. Οι ακτινογραφίες, επίσης, δεν δείχνουν κάτι σε αρχικό στάδιο αλλά όταν η ασθένεια έχει προχωρήσει.

Η Ρ.Α δεν θα πρέπει να συγχέεται με την Οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι μια συνηθισμένη ασθένεια για ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας. Σε αντίθεση , ο μέσος όρος έναρξης της Ρ.Α είναι μεταξύ των 30 και 50 ετών, ενώ μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε παιδική ηλικία.

Τα άτομα που πάσχουν από Ρ.Α δέχονται θεραπεία που περιλαμβάνει ενέσιμα και πόσιμα στεροειδή καθώς και φάρμακα που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία, αλλά σε χαμηλότερες δόσεις.

Η Ρ.Α είναι μία γυναικεία πάθηση, αφού προσβάλει τριπλάσιο αριθμό γυναικών απ' ότι ανδρών και επιπλέον με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και πιο έντονους πόνους.

http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/9366-Reymatoeidhs-Arthritida-O-echthros-poy-krybetai-mesa-sas
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Ο εχθρός που κρύβεται μέσα σας Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Ο εχθρός που κρύβεται μέσα σας Reviewed by stoklari on 1.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.