Latest Tweets

About Me

Τρέχει η μύτη και τα μάτια σας; Βρείτε τη λύση στη διατροφή


ImageΤι και αν έξω κάνει κρύο και οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε τη «ζεστασιά» σε μια κούπα ζεστό καφέ ή κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού μας, η άνοιξη είναι αδιαμφισβήτητα, προ των πυλών.

 
Οι μέρες θα μεγαλώσουν, ο καιρός θα γίνει γλυκός, το φως, η ζέστη, τα χρώματα, η προοπτική του καλοκαιριού γίνονται βάλσαμο στην ψυχή όλων. Κι όμως, φαίνεται πως σε πολλούς ανθρώπους η άνοιξη και η «καλοσύνη» της δεν έχει μόνο αυτές τις ευεργετικές συνέπειες αλλά τους ταλαιπωρεί και με το γνωστό «συνάχι».
 
Και βέβαια χιλιάδες τρόποι υπάρχουν για την καταπολέμηση του και ένας από αυτούς είναι μέσω της διατροφής σας. Η αλλαγή ορισμένων βασικών διατροφικών συνηθειών μπορεί να είναι η λύση για να μην τρέχει η μύτη σας και νη μην κλαίνε ασταμάτητα τα μάτια σας.
 
Όπως επεσήμανε η διαιτολόγος Sharon Richter, συγκεκριμένα τρόφιμα όπως οι φράουλες και οι ντομάτες, δύνανται να σας γλυτώσουν από τα υγρά μάτια και τα τρεξίματα στο φαρμακείο. 
 
«Οι διαφορετικοί τύποι αντιοξειδωτικών κάνουν πάντα καλό όσον αφορά την πρόληψη των ελεύθερων ριζών, που είναι επιζήμιες για το σώμα μας», σημειώνει η επιστήμονας, υπερθεματίζοντας ότι η πρόσληψη βιταμίνης C, είναι επίσης αναγκαία.
 
«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χυμός από πορτοκάλι κάνει καλό, αλλά προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στην πραγματικότητα το ακτινίδιο περιέχει εξίσου μεγάλη ποσότητα αν όχι μεγαλύτερη βιταμίνης C με τα πορτοκάλια», τονίζει η Richter
 
Μάλιστα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι όλα αυτά τα τρόφιμα κάνουν καλό στην καρδιά, ειδικά την άνοιξη μπορούν επίσης να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 
Μπορείτε, λοιπόν  να φτιάχνετε μόνοι σας γευστικούς και θρεπτικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών, οι οποίοι δε θα περιέχουν ζάχαρη, οπότε δεν θα έχουν και πολλές θερμίδες και θα κάνουν το ανοιξιάτικο συνάχι παρελθόν.
 
 
πηγη: mednutrition.gr
Τρέχει η μύτη και τα μάτια σας; Βρείτε τη λύση στη διατροφή Τρέχει η μύτη και τα μάτια σας; Βρείτε τη λύση στη διατροφή Reviewed by stoklari on 1.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.