Latest Tweets

About Me

Ξαναβρήκε το φως του!




Μια επαναστατική μέθοδος δίνει ελπίδες

Ύστερα από πέντε χρόνια οριστικής τύφλωσης, ο 72χρονος Ηλίας Κωνσταντόπουλος ξαναβρήκε το φως του με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας γνωστής ως «Argus II».

Ο 72χρονος Ελληνοαμερικανός άρχισε να
αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή του μετά τα 43 του χρόνια, ώσπου κατέληξε να τυφλωθεί τελείως εξαιτίας μιας σπάνιας οφθαλμολογικής πάθησης που ονομάζεται μελαγχρωματική αμφιβληστροειδίτιδα.

Ύστερα από παρότρυνση του γιατρού, του ο άντρας δέχτηκε να συμμετάσχει στη δοκιμή μιας νέας τεχνολογίας. Με  το «Argus II» ακολουθείται μια διαδικασία με την οποία στα μάτια του ασθενούς γίνεται  εισαγωγή ηλεκτροδίων, που επικοινωνούν με μια ασύρματη, στερεωμένη πάνω σε γυαλιά οράσεως, κάμερα και ενεργοποιείται με μια άλλη ασύρματη συσκευή στον καρπό του χεριού.

Τα αποτελέσματα τη εφαρμογής ήταν θετικά καθώς ο 72χρονος άντρας, ήδη μπορεί να βλέπει λάμψεις φωτός, να διακρίνει τα φωτισμένα αντικείμενα, που βρίσκονται σε σκοτεινό φόντο, και να προσανατολίζεται σε ένα δωμάτιο, καταφέρνοντας να διακρίνει πού βρίσκεται ένα ανοικτό παράθυρο ή μια πόρτα από όπου μπαίνει φως.

Η συσκευή κατασκευάζεται στην Καλιφόρνια, πρόσφατα εγκρίθηκε και η χρήση της στην Ευρώπη, ενώ το κόστος του «Argus II» είναι περίπου 100.000 δολάρια και προσφέρει ελπίδες σε πολύ κόσμο.


newsbeast.gr
Ξαναβρήκε το φως του! Ξαναβρήκε το φως του! Reviewed by stoklari on 4.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.