Latest Tweets

About Me

Έρχεται η Τρόικα και ο Τύπος την υποδέχεται…

Η κατάσταση της οικονομίας ενόψει και της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, οι υποθέσεις των σκανδάλων, και οι εσωκομματικές ζυμώσεις είναι η κυρίαρχη θεματολογία του Κυριακάτικου Τύπου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Πτώχευση. Ένα βήμα πιο κοντά".
Η εφημερίδα αναφέρει "αξεπέραστο το ελληνικό πρόβλημα χρέους κατά τη Moody's και τη Standard and Poors. Αναζητά απεγνωσμένα νέα μέτρα για 3 δισ. το οικονομικό επιτελείο.
Πληθαίνουν εκείνοι που εισηγούνται ήπια αναδιάρθρωση. Χιλιάδες νέα λουκέτα στην αγορά, κλείνουν κι άλλο τις στρόφιγγες οι τράπεζες".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Θέλουμε να σας σώσουμε εσείς όμως μπορείτε;".
Κατά την εφημερίδα "Τρισέ και Ρομπάι έρχονται στην Ελλάδα για να στηρίξουν τις αλλαγές. Η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα να τα καταφέρει, παρά τα όσα πιστεύουν οι αγορές υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της Κομισιόν".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Πόσο μειώνονται οι μισθοί, σε γιατρούς, ένστολους, δικαστικούς".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βάθος απύθμενο θα δουν στην τσέπη τους δικαστικοί, γιατροί, σώματα ασφαλείας, εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πληρώσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές έως και 20% στους μισθούς και στα επιδόματα των υπαλλήλων, με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό που αφορά το ενιαίο μισθολόγιο".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Πού πάνε τα λεφτά... ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Το φαγοπότι σε κάποιους φορείς του δημοσίου καλά κρατεί. Κρυφές αυξήσεις και ειδικά επιδόματα σε υπηρεσίες ακυρώνουν τη γενική κατεύθυνση για περιορισμό των δαπανών".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Τα Θρησκευτικά γίνονται.... Θρησκεία-Κόσμος".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταργώντας-περιφρονώντας το άρθρο του Συντάγματος και φτύνοντας δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας τέλος η θρησκευτική αγωγή των Ελλήνων. Το Μάθημα των Θρησκευτικών από ομολογιακό γίνεται ΄πως το απαιτεί η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ".
Η ΕΠΟΧΗ: "Ραδιενεργό ιώδιο -131 σε Ελλάδα και Ευρώπη... ".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ραδιενεργό ιώδιο-131 ανιχνεύθηκε σε περιοχές της Ελλάδας μετά από μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Η επιτροπή σε μια προσπάθεια να είναι καθησυχαστική σημειώνει ότι "ανάλογα είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων ραδιενέργειας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες".
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στον αέρα η εφαρμογή των επιταγών του Μνημονίου".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι κυβερνητικές αδυναμίες, αλλά και η αντίσταση που προβάλλει στην εφαρμογή του η πλειοψηφία των υπουργών ακυρώνουν στην πράξη το Μνημόνιο. Καθώς πλησιάζει ένας χρόνος από την ψήφισή του, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι βασικές του προβλέψεις εξακολουθούν να βρίσκονται στα χαρτιά".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ποιο αυστηρά τα κριτήρια για επιδότηση ενοικίου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "από τη Μ.Δευτέρα οι δικαιούχοι θα καταθέτουν αιτήσεις με όλα τα νέα δικαιολογητικά που απαιτούνται στα ΚΕΠ. Μαχαίρι σε κάθε κοινωνική παροχή και επίδομα βάζει σιγά-σιγά η κυβέρνηση μετά από τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και τις ανακοινώσεις της eurostat για εκτίναξη του ελλείμματος πάνω από το 10%".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Αλλαγή σελίδας".
Κατά την εφημερίδα "Οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις μετατρέπονται σε γόρδιο δεσμό που απαιτεί τομή. Με την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου σε λιγότερο από ένα χρόνο ολοκληρώνεται ένας κύκλος σκληρής οικονομικής πολιτικής και εξαντλούνται οι αντοχές της κοινωνίας".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς κανέναν πολιτικό".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σεισμικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό δρομολογούνται εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής και της κατάστασης χρεωκοπίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και την οποία ομολογούν δημόσια πλέον οι παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ. ".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιός "δεν πληρώνω" στην κυβέρνηση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην απροθυμία των περισσότερων υπουργών σκοντάφτει το σχέδιο του Οικονομικού επιτελείου για περικοπές τουλάχιστον 22 δισ.ευρώ που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με την τρόικα".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κυβερνητικά μέτρα-κόλαση για τη ζωή λαού και νεολαίας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μονόδρομος για το λαό η εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η οργάνωση και συμμετοχή στην ταξική πάλη και η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας κόντρα στο κεφάλαιο, η συμπόρευση με το ΚΚΕ για να βάλουμε εμπόδια, για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών με γραμμή αντεπίθεσης, ρήξης, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Η κυβέρνηση μας... ράβει καινούργιο κοστούμι".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "όπως στο θάλαμο της εντατικής όπου ο μοναδικός που "χαμογελάει" είναι ο γιατρός, έτσι και στη χώρα μας, ο μοναδικός που χαμογελάει είναι ο επικεφαλής του ΔΝΤ. ".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής:" Η ώρα των αποκρατικοποιήσεων"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μονόδρομος είναι πια για την κυβέρνηση οι αποκρατικοποιήσεις οι εκποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος από τα έσοδα που θα προκύψουν."
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "ΠΑΣΟΚ εναντίον Γιώργου".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "δεν αντιστρέφεται η πορεία κατάρρευσης. Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του θεωρούν ανίκανη την κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Μειώθηκε στο 2,7% η διαφορά από τη ΝΔ. Για πρώτη φορά ο Παπανδρέου συγκεντρώνει περισσότερες αρνητικές γνώμες από τον Σαμαρά".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Τι συγκαλύπτει ο υπουργός Εxpress Service. Ο Ραπτόπουλος χρωστάει 133 εκατ.ευρώ στο ΙΚΑ και έχει 20 χρόνια να πληρώσει".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "Καταδολίευση του δημοσίου με μεταφορά συμβολαίων χιλιάδων αυτοκινήτων της Αγροτικής Ασφαλιστικής από την Express Service στην προσωπική του εταιρεία. Προεξοφλεί επιστροφή 27 εκατ.ευρώ ΦΠΑ που δεν του ανήκουν ".
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Λούκα Κατσέλη: Επιμένω στη διαφάνεια και στη λογοδοσία των τραπεζών".
Η εφημερίδα παρουσιάζει "συνέντευξη της υπουργού Απασχόλησης κ.Λ.Κατσέλη: "τα μέτρα είναι μόνο το ανάχωμα για τη μάχη που δίνουμε και ελπίζουμε να κερδίσουμε. Η αδιαφάνεια και η διαφθορά έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα μας".
Real news:" Γιάφκα της μίζας το γραφείο του Άκη!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος προετοίμασε την αμαρτωλή συμφωνία-μαμούθ για τα υποβρύχια, σε συναντήσεις με τον Γ.Μπέλτσιο και εκπροσώπους της HDW και της Ferrostaal στο στρατηγείο στην Ομήρου".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:"Βόμβα 8 δισ.διαλύει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και... Παπακωνσταντίνου".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο ύψος των 8 δισ.ευρώ ανεβαίνει πλέον ο "λογαριασμός" των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση για να διασώσει από τον πλήρη εκτροχιασμό το φετινό Προϋπολογισμό, μετά την αποκάλυψη - σοκ ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 εκτινάχθηκε στο 10,6% του ΑΕΠ!".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ακριβαίνουν οι δόσεις των δανείων".
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "χιλιάδες δανειολήπτες θα κληθούν από τις τράπεζες να πληρώσουν περισσότερα για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια από την άνοδο του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 25 μονάδες βάσης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:"Εμφύλιος μεταξύ των νονών της νύχτας".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Αναξιοποίητες πηγές για αύξηση των εσόδων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αναξιοποίητες πηγές αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις εισπράξεις δημοσίων εσόδων και να περιορίσει τις αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού".
ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλάει στο "Κέρδος" για όλα ".
Κατά την εφημερίδα "η έξοδος στις αγορές το 2012 με τίτλους μεγαλύτερης διάρκειας από τα έντοκα, αποτελεί για τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου την ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να αποφευχθούν άλλου τύπου διευθετήσεις για τα εκτός μηχανισμού δάνεια της χώρας ".





πηγή:
Έρχεται η Τρόικα και ο Τύπος την υποδέχεται… Έρχεται η Τρόικα και ο Τύπος την υποδέχεται… Reviewed by stoklari on 3.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.