Latest Tweets

About Me

Θεωρούν σίγουρη την αναδιάρθρωση χρέους




Ανησυχεί τους Ευρωπαίους η πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη, το αβέβαιο μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Σχεδόν όλοι, πλέον, μιλάνε για αναδιάρθρωση του χρέους μιας και το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που απορρέει από την εφαρμογή του μνημονίου δεν βγαίνει.


Και μπορεί οι ευρωπαίοι ηγέτες να επιχείρησαν να δείξουν αποφασιστικότητα μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αλλά αυτό δείχνει να μην αρκεί για να καθησυχάσει τις αγορές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το Bloomberg.

Πλέον οι αναλυτές κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την επόμενη διετία. Στο ίδιο μήκος κύματος η επικεφαλής της Amundi Asset Management, ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά group στην Ευρώπη, κα Marie – Anne Allier δήλωσε ότι η «Ελλάδα θα προβεί σε αναδιάρθρωση το 2013 ή μπορεί και νωρίτερα».

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, συνεχίζει η ίδια, είναι το ότι «αν η Ελλάδα αναδιαρθρώσει το χρέος της, αυτό θα φέρει σε δύσκολη θέση Ιρλανδία και Πορτογαλία να επιβάλλουν μέτρα λιτότητας και όχι να προβούν και αυτές σε αναδιάρθρωση. Επομένως, θα οδηγηθούμε σε ένα domino που θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα».


newsbeast.gr
Θεωρούν σίγουρη την αναδιάρθρωση χρέους Θεωρούν σίγουρη την αναδιάρθρωση χρέους Reviewed by stoklari on 5.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.