Latest Tweets

About Me

Φρέσκες μπύρες «στην υγειά» της επιστήμης

Μια σημαντική ανακάλυψη για τους λάτρεις της μπύρας, έκαναν ερευνητές από την Αμερική.
Έπειτα από πολυετή και επίπονη έρευνα, οι επιστήμονες του Αμερικανικού χημικού Πανεπιστημίου στο τμήμα Αγροτικής και Τροφίμων, ανακάλυψαν τα συστατικά που κάνουν τη μπύρα πιο πικρή, με την πάροδο του χρόνου.
Ο καθηγητής Thomas Hofmann και οι
συνεργάτες του, είναι σε θέση να αποκαλύψουν στους λάτρεις της μπίρας το μυστικό που θα τους κάνει να λένε «εις υγείαν» για πιο πολύ καιρό.
Η ομάδα ανακάλυψε δεκάδες από τις βασικές ουσίες που βγάζουν την …πικρίλα κατά τη διάρκεια της παρασκευής του ποτού οι οποίες προέρχονται από το λυκίσκο.
Μέχρι τώρα, κανείς δεν είχε σαφείς απαντήσεις σχετικά με τις ουσίες που πικραίνουν τη γεύση της μπύρας όσο περνά ο καιρός. Έτσι, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεκάδες μάρκες μπυρών, τόσο πριν, όσο και μετά την Παρασκευή και αποθήκευσή τους.
Με αυτόν τον τρόπο εντόπισαν 56 ουσίες οι οποίες συμβάλουν στην πικρή γεύση της μπύρας εκ των οποίων οι πέντε ευθύνονται για την πολύ «σκληρή» τους γεύση μετά τη ..γήρανσή της.
Η μελέτη των επιστημόνων, καταλήγει στο συμπέρασμα πως αν καταφερθεί να αποτραπεί ο σχηματισμός αυτών των ουσιών κατά την παρασκευή της μπίρας, τότε η διάρκεια …ζωής της γεύσης της, θα παραταθεί. Αυτό θα επιτευχθεί με τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της παρασκευής του ποτού.


Πιείτε μια μπύρα στην υγεία σας















newsbomb.gr
Φρέσκες μπύρες «στην υγειά» της επιστήμης Φρέσκες μπύρες «στην υγειά» της επιστήμης Reviewed by stoklari on 15.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.