Latest Tweets

About Me

Ο Ολυμπιακός με τον Κούπερ στον πάγκο




Τι πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι

Επειδή διαβάζω ότι ο Αργεντινός ήδη απασχολεί τον Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι αποχωρεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, καλό είναι εκεί στο λιμάνι να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα που αφορούν σε έναν αξιόλογο καλό προπονητή.

Όσα προηγήθηκαν στη θητεία του Κούπερ στον Άρη, μπορούν να γίνουν manual καθοδήγησης με στόχο (και πολλές πιθανότητες) μεγαλύτερη επιτυχία, η οποία θα στηριχθεί στις αρετές μιας από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες που φιλοξένησαν τα ελληνικά γήπεδα.

Εγώ ο τιποτένιος και άσχετος, που δεν εκτίμησα το γεγονός ότι μας έκανε τη χάρη να έρθει στη Θεσσαλονίκη, δεν συμφωνούσα με τα σχήματα και τις τακτικές του, κυρίως στη διάρκεια της φετινής του συνεργασίας.

Το ίδιο έκαναν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Αρη, που δεν είναι χαζοί. Γνωρίζουν αν το σύστημα που ακολουθούν, αν οι τακτικές που ζητά ο προπονητής να εφαρμόσουν, μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Όπως αποκάλυψε ο Μιχαλήτσος, ο Κούπερ δεν πίστευε στην ομάδα και έλεγε ότι ο πρώτος της στόχος είναι η παραμονή. Κι αυτό αποτελεί πειστήριο του… εγκλήματος. Όπου «έγκλημα», το άσχημο ποδόσφαιρο το οποίο προσέφερε η ομάδα του από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου.

Εκεί στον Ολυμπιακό, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν προπονητή που θα τον… κλειδώσεις στο γήπεδο με τους παίκτες και όλοι τους θα βελτιωθούν, όλοι τους θα γίνουν καλύτεροι ως αθλητές.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το υψηλό επίπεδο στο οποίο θα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός. Οι εμπειρίες του Κούπερ από τα μεγάλα παιχνίδια είναι το πιο χρήσιμο εφόδιο και δεν αποκλείεται να αποδώσει με μεγαλύτερη επιτυχία εφόσον θα του παρέχουν όλα τα μέσα για να παρουσιάσει ένα αξιόλογο (στην Ευρώπη) σύνολο.

Θα προτιμούσα δίπλα στον Κούπερ ή δίπλα στο τιμ του Κούπερ, να υπάρχουν δύο τουλάχιστον άνθρωποι που θα παίξουν το ρόλο του υπεύθυνου αγωνιστικού τμήματος και βέβαια, του τεχνικού διευθυντή.

Δεν θα άφηνα, αν ήμουν Μαρινάκης, ποτέ τον Κούπερ και τον ατζέντη του ή τον βοηθό του και τον γυμναστή, με τους οποίους διατηρεί συγγενική σχέση, να αποφασίζουν για τις μεταγραφές. Θα του άφηνα χώρο να δράσει, αλλά όχι τον μεγαλύτερο. Ούτε βέβαια και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές.

Θα φρόντιζα να δουλεύει απερίσπαστος μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε, από όσο μπορώ να συμπεράνω κι από όσα προηγήθηκαν στον Άρη, κάτι τέτοιο θα ήθελε να συμβαίνει και ο ίδιος: Η διοίκηση να του φέρνει τους παίκτες κι αυτός να προπονεί, να γυμνάζει και να το κοουτσάρει.

Θα ήθελα να συμπληρώσω στα παραπάνω, ότι ο Κούπερ, πέρα από την αξιοθαύμαστη πορεία του Άρη στην Ευρώπη, για την οποία υπεύθυνους θεωρώ τους ποδοσφαιριστές σε ποσοστό 90%, δεν είχε να παρουσιάσει τίποτε το αξιόλογο στη φετινή περίοδο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, η πορεία του Άρη ήταν μια από τις χειρότερες στην προπονητική του καριέρα. Από ένα σημείο και μετά, έμοιαζε να τα είχε παρατήσει όλα.

Δεν θα ερευνήσουμε αν υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες που τον οδήγησαν να τα… φορτώσει στον κόκορα. Θυμάμαι να εξαφανίζεται συχνά και ειδικά σε κρίσιμη περίοδο μεταγραφών (όπως τον περασμένο Ιανουάριο).

Εκτιμώντας ότι έκανε μια λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης, θα δεχθούμε ότι πρόκειται για μια άσχημη παρένθεση.

Ο Κούπερ στον Ολυμπιακό είναι ο προπονητής που θα δουλέψει πιο σκληρά από κάθε προηγούμενο και η ομάδα του θα αποκτήσει ταυτότητα ενός συνόλου που δεν τα παρατά ποτέ. Κι αυτό εκτιμάται από όλες τις πλευρές στον Ολυμπιακό. Ειδικά στην Ευρώπη που τον πληγώνει…

Με τον Κούπερ, ο Ολυμπιακός, με δεδομένο ότι διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να αποδώσει επιτυχημένα στα παιχνίδια που του έλειψαν τα θετικά αποτελέσματα και σ’ αυτά που ο κόσμος του θέλει να τον βλέπει νικητή. Στα μεγάλα παιχνίδια, έχει τον τρόπο του…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Πηγή: sportfm.gr
Ο Ολυμπιακός με τον Κούπερ στον πάγκο Ο Ολυμπιακός με τον Κούπερ στον πάγκο Reviewed by stoklari on 5.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.