Latest Tweets

About Me

Παραγωγή ενέργειας από τα… διερχόμενα τρένα



Όταν σκεφτόμαστε την αιολική ενέργεια, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι γιγάντιες ανεμογεννήτριες που τιθασεύουν τη δύναμη του αέρα.

Ωστόσο, βιομηχανικοί σχεδιαστές από την Κίνα ανέπτυξαν μια συσκευή, πολύ μικρότερη από τις ανεμογεννήτριες, που εκμεταλλεύεται τον άνεμο που δημιουργείται από τα διερχόμενα τρένα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας msnbc, η συσκευή «T-Box» εγκαθίσταται ανάμεσα στις
σιδηροδρομικές γραμμές και η μισή είναι θαμμένη κάτω από το έδαφος, ώστε να μην επηρεάζει την κανονική λειτουργία του τρένου.

Όταν το τρένο περνάει από πάνω, το δυνατό ρεύμα του ανέμου που δημιουργείται στριφογυρίζει απότομα τη γεννήτρια μέσα στο «T-Box» και έτσι παράγεται ηλεκτρισμός.

Οι δημιουργοί της συσκευής, Qian Jiang and Alessandro Leonetti Luparini, υποστηρίζουν ότι η συσκευή θα μπορούσε να συμβάλλει στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς και σε άλλες που είναι απομακρυσμένες ή βρίσκονται εκτός δικτύου .
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Πηγή: econews.gr
Παραγωγή ενέργειας από τα… διερχόμενα τρένα Παραγωγή ενέργειας από τα… διερχόμενα τρένα Reviewed by stoklari on 7.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.