Latest Tweets

About Me

Παρουσίαση για τον Internet Explorer 10;




Η κούρσα των περιηγητών

Η Microsoft προχώρησε σε  μια μικρή επίδειξη του Internet Explorer 10, μόλις 4 βδομάδες μετά την κυκλοφορία του IE9. Αν και ο ΙΕ10 είναι στα σκαριά μόλις 3 εβδομάδες, Ο Dean Hachamovitch, εταιρικός αντιπρόεδρος για τον Internet explorer, αποκάλυψε κάποια χαρακτηριστικά στο συνέδριο MIX 10 στο Λας
Βέγκας, δηλώνοντας ότι ο νέος περιηγητής θα προσφέρει μεγαλύτερη υποστήριξη σε ότι αφορά HTML5 και CSS3.

Προχώρησε στην επίδειξη της εκτεταμένης υποστήριξης του ΙΕ10 αναφορικά με τα τις δομές και τις στήλες πολλαπλών διατάξεων του CSS3 , οι οποίες μπορούν να αλλαχθούν και να επανατοποθετηθούν στον περιηγητή – ακόμα και με «ζωντανό» περιεχόμενο όπως είναι τα feeds του Twitter. Ο Hachamovitch τόνισε πώς χάρη στο επιταχυντή υλικού (hardware acceleration) του περιηγητή διευκολύνεται η δημιουργία ομαλών κινούμενων αντικειμένων χρησιμοποιώντας τον καμβά στοιχείων του HTML5.

Πάραυτα η Microsoft δεν ανακοίνωσε πότε ελπίζει να δώσει στην κυκλοφορία τον ΙΕ10, όμως σχεδιάζει να παρέχει τις διάφορες ενημερώσεις για τη πλατφόρμα με συχνότητα 8 έως 12 εβδομάδων.

Κύρια αιτία για αυτό τον γρήγορο κύκλο ενημερώσεων είναι η ο Chrome της Google, που αναβαθμίζεται κάθε 6 εβδομάδες. Στην ίδια κούρσα έχει μπει και ο Mozilla, με τον Firefox 5 να αναμένεται στα τέλη του Ιούνη, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα είχαμε την τέταρτη έκδοσή του.

Ωστόσο, ο Hachamovitch άφησε αιχμές για το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα των ενημερώσεων των αντιπάλων του ΙΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι προγραμματιστές των περιηγητών θα πρέπει να εστιάζουν στην επίτευξη σταθερότητας για τους χρήστες, παρά στη αναγκαιότητα για συνεχόμενη και γρήγορη παροχή ενημερώσεων.

«Ο ρυθμός ενημερώσεων ενός περιηγητής αντικατοπτρίζει πόσο συχνά αναβαθμίζονται οι τεχνολογίες, και όχι στο πόσο προάγονται από την αστάθεια στη σταθερότητα» είπε χαρακτηρίστηκα στο ΙΕ blog.

«Υψηλότερος ρυθμός ενημερώσεων απλά σηματοδοτεί συχνές εκδόσεις ατελούς λειτουργικού. Αυτό που έχει σημασία είναι να φθάνουν στους καταναλωτές, επαγγελματίες και μη, έτοιμα, σταθερά, με τεχνολογία αιχμής, ολοκληρωμένα προϊόντα έτοιμα για χρήση».

Μία πρώτη ματιά της πλατφόρμας είναι εδώ ΙΕ10

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο ενεργειακά αποδοτικότερος browser;

Η µάχη των browsers








newsbeast.gr
Παρουσίαση για τον Internet Explorer 10; Παρουσίαση για τον Internet Explorer 10; Reviewed by stoklari on 14.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.