Latest Tweets

About Me

Κενό ασφάλειας στο Microsoft SQL Server




«Παγιδεύτηκαν» χιλιάδες ιστοσελίδες

Εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών διαπίστωσε ότι σε περίπου 400.000 ιστοσελίδες έχει εισαχθεί κακόβουλο λογισμικό malicious software), με αποτέλεσμα οι χρήστες πληκτρολογώντας τη διεύθυνση που θέλουν δρομολογούνται σε άλλες παγιδευμένες ιστοσελίδες με «ψεύτικο» λογισμικό κατά των ιών.


Ο τρόπος που γίνεται αυτή η αυτόματη δρομολόγηση γίνεται λόγω ενός κενού ασφαλείας στο λογισμικό Microsoft SQL Server, το οποίο έχει η πλειονότητα των διαδικτυακών τόπων.

Κατά την περιήγηση των χρηστών σε κάποιο site, εμφανίζεται στην οθόνη μήνυμα που ειδοποιεί τους χρήστες ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από κάποιο ιό με το όνομα Windows Stability Center. Ο χρήστης από τη στιγμή που εγκαταστήσει το ψεύτικο αντιβιοτικό πρόγραμμα  δίνει στην πραγματικότητα στους επίδοξους «χάκερ» πρόσβαση στον υπολογιστή τους.

Η τακτική που ακολουθείται από τους χάκερ ονομάζεται «επίθεση εισαγωγής SQL» (SQL injection attack). Αυτό που ακριβώς κάνουν είναι να εισάγουν μια γραμμή κώδικα «script src=http://lizamoon.com/ur.php» στους διακομιστές .

Η εταιρία που αντιλήφθηκε πρώτη το κενό ασφάλειας είναι η Websense από την Αμερική και ονόμασε την επίθεση αυτή «Lizamoon», λόγω του πρώτου δικτυακού τόπου που δρομολογούνται οι χρήστες. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα αυτό καταργήθηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση αυτή, όμως στη θέση της έχουν ενεργοποιηθεί άλλες αντίστοιχες διευθύνσεις.

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι από την έναρξη της επίθεσης, που φέρεται να είναι η 29η Μαρτίου, 28.000 δικτυακά site ήταν «μολυσμένα», ενώ μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός αυτός των ιστοσελίδων έφτασε σχεδόν τις 400.000 ιστοσελίδες




newsbeast.gr
Κενό ασφάλειας στο Microsoft SQL Server Κενό ασφάλειας στο Microsoft SQL Server Reviewed by stoklari on 1.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.