Ταχύτερο το βιολογικό ρολόι των γυναικών


Στην διαπίστωση πως το βιολογικό ρολόι των γυναικών χτυπά γρηγορότερα σε σχέση με των ανδρών, προχώρησε ομάδα Αμερικανών επιστημόνων σε συνεργασία με ερευνητή του γαλλικού Ινστιτούτου INSERM.
Συγκεκριμένα, το βιολογικό ρολόι και οι βιορυθμοί, απαραίτητα στη ζωή όλων των
ζώντων οργανισμών, επιτρέπουν να μένουμε συγχρονισμένοι όλο το 24ωρο, το οποίο καθορίζεται από την εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας.
Μάλιστα, όλες οι βασικές βιολογικές λειτουργίες, άμεσα ή έμμεσα, ελέγχονται από το σύστημα αυτό: ο κύκλος αφύπνισης-ύπνου, το καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό και το ανοσοποιητικό αλλά και οι ορμονικές εκκρίσεις, οι γνωστικές επιδόσεις.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη Βοστόνη μέτρησαν το μήκος του κύκλου του βιολογικού ρολογιού σε 52 γυναίκες και 105 άνδρες, ηλικίας 18 έως 74 ετών. Οι εθελοντές παρακολουθούνταν επί δύο έως έξι εβδομάδες σε ένα ειδικό περιβάλλον χωρίς πληροφορίες που αφορούν το χρόνο, ώστε να καθοριστεί η ταχύτητα του κύκλου του βιολογικού τους ρολογιού.
Η ομάδα απέδειξε σε συνεργασία με τον Κλοντ Γκρονφιέ, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών (INSERM) της Γαλλίας ότι το βιολογικό ρολόι των γυναικών είναι πιο γρήγορο σε σχέση με των ανδρών: η διάρκεια του βιολογικού κύκλου στις γυναίκες είναι κατά μέσο έξι λεπτά συντομότερη σε σχέση με των ανδρών. Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ηλεκτρική έκδοση του επιστημονικού εντύπου Proceedings of the National Academy of Sciences

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή

Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.