Latest Tweets

About Me

Πάμε για δημοψήφισμα; Ανοικτό σενάριο από Πεταλωτή


Πάμε για δημοψήφισμα; Ανοικτό σενάριο από Πεταλωτή



«Μισάνοιχτη» άφησε την «πόρτα» για το  δημοψήφισμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα κατατεθεί
κανονικά στη Βουλή, όπως ευθύς εξαρχής προβλεπόταν, συνεπώς δεν τίθεται θέμα έγκρισής του από τον λαό,  στη συνέχεια υπενθύμισε την πάγια θέση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου υπέρ της διαβούλευσης και των δημοψηφισμάτων!  Υπενθύμισε μάλιστα ότι αυτή η θέση εκφράσθηκε πρόσφατα και στο υπουργικό συμβούλιο.

Η συγκεκριμένη αναφορά όμως έρχεται και  «δένει» με τις  εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει δημοψήφισμα αλλά όχι για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για το οποίο άλλωστε δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, αλλά για ένα «νέο Μνημόνιο»,  που ενδεχομένως να ζητηθεί από την τρόικα, προκειμένου  να καμφθούν οι επιφυλάξεις της.

Στη συνέχεια πάντως της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πεταλωτής επιχείρησε να «μαζέψει» λίγο το συμπέρασμα που προκύπτει από τις προηγούμενες δηλώσεις του και ανέφερε: «Αυτό  δεν σημαίνει ότι υπάρχει  κάποιος σχεδιασμός  για δημοψήφισμα. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η έξοδος από την κρίση».

Στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος  αντιδρά στο σύνολό της σχεδόν η αντιπολίτευση, μία ημέρα μετά τη «συναίνεση», μερική έστω και με ορισμένα από τα κόμματά της.

«Είναι ακατανόητο, γιατί έρχεται ένα τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αποπροσανατολίζει χωρίς να λύνει κάτι. Εάν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα, πριν ψηφίσει το Μνημόνιο» σχολίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης.

Σκωπτικά σχολίασε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Real Fm: «Αν πάμε να κάνουμε μια “επιθεώρηση” πάμε και στο θέατρο… Σκοπός είναι να είμαστε σοβαροί όσο σοβαρά είναι τα γεγονότα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το ερώτημα αν θα γίνει δημοψήφισμα, αλλά δεν μπορεί να είναι “βλακώδες”. Το θέμα είναι αν θα πορευθούμε όπως πορευόμαστε, ή θα κάνουμε το δικό μας αντάρτικο».

Για «εκβιασμό» έκανε λόγο το γραφείο τύπου του ΚΚΕ,  που σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων για το δημοψήφισμα: «Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κανένα εκβιασμό κυβέρνησης - ΣΕΒ και ΕΕ γιατί αυτό θα τους αποθρασύνει περισσότερο».

Τη διαφωνία της εξέφρασε και η Δημοκρατική Συμμαχία, ο εκπρόσωπος της οποίας κ. Γ. Οικονόμου δήλωσε: «Η λύση δεν είναι στην κατεύθυνση διαδικασιών που ζητούν από τους πολίτες ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι σε ασαφή ερωτήματα. Η λύση που εμείς προτείνουμε αφορά τη μείωση του κράτους και λιγότερους και μικρότερους φόρους, αλλά να τους πληρώνουν όλοι».

Υπέρ των δημοψηφισμάτων τάσσεται  πάγια  ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με το… ερώτημα της κυβέρνησης, στην περίπτωση που τεθεί όντως ζήτημα δημοψηφίσματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ




madata.gr




Πάμε για δημοψήφισμα; Ανοικτό σενάριο από Πεταλωτή Πάμε για δημοψήφισμα; Ανοικτό σενάριο από Πεταλωτή Reviewed by stoklari on 25.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.