Latest Tweets

About Me

Απειλούν να σηκώσουν τουρκικές σημαίες σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι



Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές μετά από επίσημη δήλωση του προέδρου του δημοκρατικού κόμματος
της Τουρκίας, Namik Kemal Zeybek, ότι την Τετάρτη 25 Μαΐου θα ξεκινήσει με οπαδούς του από τα Δίδυμα και θα επιχειρήσουν να υψώσουν τουρκικές σημαίες στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Ο θαλάσσιος χώρος γύρω από τα δύο νησιά πρόκειται να περιπολείται από το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό, ώστε να αποτραπεί από τη γέννησή της μία νέα κρίση όπως αυτή των Ιμίων.
Τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας παρακολουθούν με ψυχραιμία τις νέες προκλήσεις από τους Τούρκους, ενώ βρίσκονται και σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο του Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο.
Έχει μάλιστα δοθεί η ρητή εντολή στα ελληνικά πολεμικά πλοία και στις ακταιωρούς του λιμενικού να επέμβουν σε οποιαδήποτε ομαδική εμφάνιση Τούρκων σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.
Φαίνεται πως το βαθύ κράτος της Τουρκίας εκμεταλλεύονται τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ επιχειρεί να προκαλέσει και πλήγμα στην κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου.
"Δέχεται την άποψη ότι τα δύο νησιά ανήκουν στις γκρίζες ζώνες ενώ είναι τούρκικα και πρέπει να καταληφθούν άμεσα από τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις", σημειώνει ο Namik Kemal Zeybek αναφορικά με τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι προκλήσεις των Τούρκων αναφορικά με το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ απόρρητα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το WikiLeaks εκθέτουν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που έθετε το ζήτημα της κυριαρχίας των δύο ελληνικών νησιών από το 2009.




www.blog.gr
Απειλούν να σηκώσουν τουρκικές σημαίες σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι Απειλούν να σηκώσουν τουρκικές σημαίες σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι Reviewed by stoklari on 24.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.