Latest Tweets

About Me

Κατάλληλα για κολύμβηση τα ελληνικά ύδατα

Άφοβα κολυμπήστε φέτος τα καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες, αφού σύμφωνα με έκθεση της ειδικής γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ για το 2010, τα νερά στην Ελλάδα είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Συγκεκριμένα, από τα 2.155 σημεία που ελέγχθησαν το 2010, τα 2.149 αναφέρονται σε "παράκτια κολυμβητικά ύδατα", από τα οποία τα 2.034 ταξινομούνται στην κλάση "εξαιρετικής ποιότητας" (ποσοστό 95% επί του συνόλου), 60 στην κλάση "καλής ποιότητας" και έξι στην κλάση "επαρκούς ποιότητας".
Τα υπόλοιπα έξι σημεία αφορούν στις λίμνες Βουλιαγμένης και Βεγορίτιδας, με τα νερά της πρώτης να αξιολογούνται ως "εξαιρετικής ποιότητας", ενώ η δεύτερη, στα δύο σημεία ελέγχου, να κρίνεται "ακατάλληλη για κολύμβηση".
Στην έκθεση του υπουργείου περιγράφεται, ότι "σταθερά από το 2001, το ποσοστό συμμόρφωσης με τις υποχρεωτικές τιμές της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ υπερβαίνει το 99%, και το αντίστοιχο ποσοστό συμμόρφωσης, με τις πιο αυστηρές ενδεικτικές, τιμές υπερβαίνει το 95%".
Επίσης, προβλέπεται μέσα στο 2011, η κατάρτιση ενός μητρώου ταυτοτήτων ακτών κολύμβησης, όπου θα περιγράφονται τα χαρακτηριστικά κάθε ακτής, οι κίνδυνοι ρύπανσης που αντιμετωπίζει και αξιολόγηση των επιπτώσεων.
Κατάλληλα για κολύμβηση τα ελληνικά ύδατα Κατάλληλα για κολύμβηση τα ελληνικά ύδατα Reviewed by stoklari on 13.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.