Latest Tweets

About Me

Θερμίδες και καλοπέραση


ImageΗ Κίρκη τάϊσε τους 22 συντρόφους του Οδυσσέα με αλεύρι, βότανα και κρασί για να τους αποπλανήσει και να τους μετατρέψει σε χοίρους. Οι λιχουδιές, ανέκαθεν μέσο σαγήνευσης της ανθρώπινης φύσης, πολλαπλασιάζονται καθώς ο καιρός ανοίγει, και τα βράδια το σπίτι δεν χωράει κανέναν. Η καλοπέραση συνοδεύεται ωστόσο από
περιττά κιλά: μπορούν να αποφευχθούν με εφαρμογή απλών συμβουλών, χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις.

Θαλασσινά vs κρεατικά
Αν η παρέα θέλει μεζέδες και ουζάκι, γιατί να παραγγείλετε τηγανητά κεφτεδάκια, και κροκέτες; Δοκιμάστε λιχουδιές στα κάρβουνα, χταπόδι (93 θερμίδες) και γαρίδες, ενώ αποφύγετε τα λουκάνικα και το σπεντζοφάϊ. Το πρώτο, ακόμη και ψητό, αποτελεί διατροφική βόμβα με 345 θερμίδες, ενώ το δεύτερο, με 596 θερμίδες, μοιάζει σαν έχετε μόλις απολαύσει μία μερίδα μουσακά. Προσοχή στην κατανάλωση ούζου, μία δόση παρέχει 150 θερμίδες.

Επιλογές στην ταβέρνα
Η ταβέρνα έχει πλούσιο κατάλογο ορεκτικών, η επιλογή των λιπαρών δεν είναι μονόδρομος. Αντί για παράδειγμα να πάρετε τυρόπιτα που είναι και η πλέον παχυντική (479 θερμίδες) από τις πίτες, παραγγείλετε χορτόπιτα ή σπανακόπιτα (350 θερμίδες) — αν μάλιστα είναι φτιαγμένες με φύλο, θα είναι πιο υγιεινές από αυτές με τη σφολιάτα. Γευθείτε φάβα και μαυρομάτικα φασόλια ενώ αν θέλετε τυρί φέτα, ζητήστε να σας τη φέρουν χωρίς λάδι.

Και η σαλάτα παχαίνει
Μη σας ξεγελά το γεγονός ότι η χωριάτικη είναι σαλάτα. Ενα πιάτο με 2 ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, 2 κουταλιές λάδι, τυρί φέτα, 2-3 ελιές και κρεμμύδι μπορεί να σας δώσει γύρω στις 465 θερμίδες! Σε συνδυασμό μάλιστα με το ψωμί, οι θερμίδες που θα πάρετε θα φτάσουν τις 600. Είναι καλύτερη επιλογή μία μερίδα χόρτα (95 θερμίδες), κολοκυθάκια βραστά με 1 κουταλιά λάδι (140 θερμίδες), ή μαρουλοσαλάτα (145 θερμίδες). Ακόμη και η καβουροσαλάτα έχει 180 θερμίδες.

Αφοβα ψαρόσουπες
Αφοβα, παραγγείλετε ψαρόσουπες (300-350 θερμίδες χωρίς αυγολέμονο) — μπορείτε να τις συνοδεύσετε με βραστά λαχανικά και μία φέτα ψωμί. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα τηγανητά ψάρια, επιλέξτε μία μερίδα μπαρμπούνια τηγανητά (251 θερμίδες). Το ψωμί θέλει μέτρο. Aν φάτε μία φέτα, αποφύγετε στη συνέχεια να παραγγείλετε άλλο αμυλούχο φαγητό, όπως πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά. Εννοείται ότι η καλύτερη επιλογή, ως κυρίως πιάτο, είναι τα φαγητά της ώρας.

ΥΓΕΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
http://www.mednutrition.gr/content/view/5863/112/
Θερμίδες και καλοπέραση Θερμίδες και καλοπέραση Reviewed by stoklari on 14.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.