Latest Tweets

About Me

Έρχεται η μεγάλη αλλαγή στο Διαδίκτυο

Με ραγδαίους ρυθμούς εξαπλώνεται το Ίντερνετ τα τελευταία χρόνια, σημαντικό ρόλο στο οποίο έχει παίξει το γεγονός ότι όλο και περισσότερες συσκευές αποκτούν online σύνδεση.
Το αποτέλεσμα, όμως, είναι η τέταρτη έκδοση του πρωτοκόλλου Ίντερνετ IPv4 που χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι σήμερα να έχει αρχίσει να στερεύει από διαθέσιμες διευθύνσεις.
Γι' αυτόν το λόγο έχει αρχίσει μια σταδιακή
μετάβαση στο νέο πρωτόκολλο IPv6 που μπορεί να διαρκέσει χρόνια, κατά προσέγγιση μία δεκαετία. Ωστόσο, θα λύσει το πρόβλημα, αφού προσφέρει δισεκατομμύρια καινούριες διευθύνσεις IP.
Eταιρίες ανά τον κόσμο έκαναν δοκιμαστική χρήση του νέου πρωτοκόλλου για μία ημέρα. Μεταξύ αυτών ήταν οι κολοσσοί Facebook, Microsoft Bing, Google και Yahoo. Σκοπός της άσκησης είναι να γίνει μια πρώτη επαφή με το IPv6, ώστε να γίνει ευκαιρία να εντοπιστούν κι αντιμετωπιστούν πιθανά λειτουργικά προβλήματα, όπως επίσης να γίνει ευκαιρία για ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα.
Οι οικιακοί χρήστες, δε χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια ακόμα, δεδομένου ότι προς το παρόν η μετάβαση δε τους αγγίζει. Το Διαδίκτυο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όμως, στο μέλλον οι περισσότεροι ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσουν το hardware τους.
Να διευκρινίσουμε ότι πολλοί routers υποστηρίζουν ήδη το IPv6, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι αναβάθμιση του firmware. Πάντως, οι παροχείς υπηρεσιών Ίντερνετ αναμένεται να κυκλοφορήσουν εν καιρώ στην αγορά τις αντίστοιχες ενημερώσεις ή νέους routers.
 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ




newsbomb.gr
Έρχεται η μεγάλη αλλαγή στο Διαδίκτυο Έρχεται η μεγάλη αλλαγή στο Διαδίκτυο Reviewed by stoklari on 14.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.