Latest Tweets

About Me

Ποιος θέλει να αγοράσει ένα Ελληνικό νησί;



Με τίτλο «θέλετε να αγοράσετε ένα κομμάτι Ελληνικού νησιού;» η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρεται στις μαζικές αποκρατικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση για να μειώσει το υπέρογκο χρέος της.
«Τώρα μπορεί να είναι η ευκαιρία σας να αγοράσετε εκείνο το ειδυλλιακό ελληνικό νησάκι που είχατε «βάλει στο μάτι»», αναφέρει η εφημερίδα.

«Στο πλαίσιο του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων, η Ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει δημόσια περιουσία, αρχικά ύψους 30 δισ. ευρώ», τονίζεται. Μελλοντικές πωλήσεις είναι πιθανόν να περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία όπως η συμμετοχή της κυβέρνησης στο καζίνο Μοντ Παρνές, ξενοδοχεία, ακόμη και μια σύμβαση παραχώρησης για την ανάπτυξη ενός πολυτελούς θερέτρου στο νησί της Ρόδου.
Η Ελληνική Εταιρεία Ακίνητης Περιουσίας έχει συντάξει ήδη μία λίστα σχεδόν 75.000 κρατικών ακινήτων.
Η εταιρεία έχει αναθέσει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας να ηγηθεί μιας κοινοπραξίας συμβούλων, οι οποίοι ετοιμάζεται αρχικά να πουλήσει ένα αρχικό χαρτοφυλάκιο 20- 30 ακινήτων.
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να πωληθεί Ελληνική ιδιοκτησία έναντι 50 δισ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.


πηγη: tsantiri.gr
Ποιος θέλει να αγοράσει ένα Ελληνικό νησί; Ποιος θέλει να αγοράσει ένα Ελληνικό νησί; Reviewed by stoklari on 1.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.