Latest Tweets

About Me

Απλές συμβουλές για τα τσιμπήματα στην παραλία


Η παραλία προσφέρει δροσιά, ανεμελιά και παιχνίδι σε μικρούς και μεγάλους, κρύβει όμως και κινδύνους, που αν δεν προσέξουμε μπορούν να μας χαλάσουν τη διάθεση και κάποιες φορές να μας βάλουν σε περιπέτειες.

Ένα από τα πιο αθώα ατυχήματα που μπορεί να συμβεί στην άμμο ή τη θάλασσα είναι τα τσιμπήματα. Στην παραλία «παραμονεύουν»
έντομα, σφήκες και μέλισσες οι οποίες έλκονται από τα αρώματα των αντηλιακών.

Μέσα στο νερό ο πιο αναπάντεχος «εχθρός» των κολυμβητών είναι οι τσούχτρες, οι μέδουσες και οι θαλάσσιες ανεμώνες.

Το τσίμπημα της τσούχτρας σπάνια έχει σοβαρές παρενέργειες, και μόνο σε ευαίσθητα και αλλεργικά άτομα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η περιοχή του σώματος όπου ήλθε σε επαφή με την τσούχτρα παρουσιάζει μια έντονη κοκκινίλα με ή χωρίς φούσκωμα, που συνοδεύεται από έντονο τσούξιμο, φαγούρα, οίδημα. Όλα προκαλούνται από μια τοξική ουσία η οποία απελευθερώνεται από τα πλοκάμια της τσούχτρας.

Σε περίπτωση τσιμπήματος τσούχτρας, οι γιατροί συστήνουν :

Καταρχάς, να απομακρυνθεί τα τυχόν κολλημένα στο δέρμα του παθόντος πλοκάμια. Προσοχή όμως! Όχι με γυμνά χέρια διότι έτσι θα κολλήσουν και στα χέρια σας τα πλοκάμια προκαλώντας ανάλογο ερεθισμό. Ένας εύκολος και σχετικά ασφαλής τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε στεγνή άμμο για να σκουπίσετε τα υπολείμματα της τσούχτρας από το δέρμα. Κατόπιν καλό είναι να τοποθετήσετε στην περιοχή εκείνη πάγο ή κρύες κομπρέσες ώστε να περιορίσετε την εκδήλωση τοπικών φαινομένων στο δέρμα.
Συνιστάται επίσης η επάλειψη της περιοχής με κάποια κορτιζονούχο κρέμα η οποία θα ανακουφίσει από το τσούξιμο και τη φαγούρα.
Τέλος, εάν τα συμπτώματα είναι έντονα και δεν υποχωρούν μετά την εφαρμογή των τοπικών μέτρων, επιβάλλεται επίσκεψη σε γιατρό.

 ΥΓΕΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ



 newsbomb.gr

Απλές συμβουλές για τα τσιμπήματα στην παραλία Απλές συμβουλές για τα τσιμπήματα στην παραλία Reviewed by stoklari on 18.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.